Gå til sidens hovedinnhold

Politiet begynner å bli irritert - hakekors dukker stadig opp

Artikkelen er over 5 år gammel

ULEFOSS: Det har vært en omfattende grad av hærverk på Ulefoss den siste tida. Nå har også hakekorsene dukket opp. – Jeg velger å tolke det som rampestreker, sier ordfører Bjørg Tveito Lundefaret til TA.

Hun synes det er lite hyggelig.

– Det er trist, men det er bra at politiet har tatt tak i det, og da regner jeg med at det blir ordnet opp i dette, forklarer hun.

Hun vil ikke legge så mye politisk i dette.

– Så vidt jeg forstår skal de ikke være så gamle de som kan stå bak dette. Dette er ikke politisk, jeg velger å tolke det som rampestreker, og vil ikke legge for mye vekt på det, sier hun.

Men hun tar sterkere ord i bruk når hun får se skadeverket på området. Flere steder er det tagget hakekors og ukvemsord.

– Det er respektløst, de skjønner tydeligvis ikke at dette har stor verdi for andre, sier hun.

Irriterende for politiet

For politiet har det vært mye å ta tak i, og innsatsleder Kittil Lindheim er klar i sin tale.

– Det begynner å bli et skikkelig irritasjonsmoment, sier han til Kanalen som omtalte denne saken først.

Ifølge politiet har det vært en del skadeverkssaker på Ulefoss den siste tiden. Men nå har det også spredt seg til Ulefoss gjestebrygge og dampskipsbrygge, som også har blitt griset til. I tillegg har det gått hardt utover M/S «Ørna» som har ligget i vinteropplag. Inne i båthuset var det sprayet gullmaling og hakekors på alle instrumenter, og elektronikk var revet løs. Samtlige vinduer ble knust, og båthuset ble forsøkt påtent. Det vil trolig koste 50 000–60 000 kroner å reparere skadene.

– Dette er bare forferdelig trist, og helt unødvendig, sier Agnar Waldemarsen i Telemarkskanalen, som eier slepebåten.

 Ingen er foreløpig avhørt, men politiet har spor og mistenkte i saken.