Her braste de inn i skiløypene og kjørte seg fast

OMFATTENDE: Det ligger flere hundre timers dugnadarbeid bak skiløypene. Nå har noen kjørt firejulstrekker inn og gjort store skader på løypene. Foto: USF Ski & Løypelag

OMFATTENDE: Det ligger flere hundre timers dugnadarbeid bak skiløypene. Nå har noen kjørt firejulstrekker inn og gjort store skader på løypene. Foto: USF Ski & Løypelag

NOME: I løpet av den siste halvannen uken har noen rasert skiløypene som er laget på dugnad av medlemmene i Ulefoss sportsforening.

DEL

Hærverket har trolig skjedd med en firehjulstrekker og det er kjørt i det våte terrenget fra leirduebanen og en kilometer inn til Halvfarmyra i den såkalte Stavsjørunden.

Her har de kjørt rett ut i myra og har satt seg dønn fast, slik at de måtte bruke traktor for å få bilen løs igjen.

Løypa er så ødelagt at det er umulig å reparere dette på dugnad og dermed må foreningen betale en entreprenør til å gjøre dette med gravemaskin. På det verste er sporene 25 centimeter dype.

 

Oppgitt

Dette må betales med penger som foreningen får inn i frivillig løypeavgift.

– Vi er så heldig at mange betaler oss for å kjøre opp skiløyper, men dette er penger vi vil bruke på å gjøre løypene bedre. Ikke reparere skader etter andre, sier fungerende leder Per Erik Solli i Ulefoss sportsforening ski og løypelag.

Foreningen legger årlig ned hundrevis av dugnadstimer i løypenettet og dugnad finansierer maskinplanering, rør og annet kostnadskrevende utstyr.

 

Dårlig samvittighet

Nå har foreningen lagt ut bilder av hærverket i håp om at de som har gjort dette i det minste får et snev av dårlig samvittighet.

– Dersom de er såpass voksne at de melder seg til oss skal vi gjøre dette på en ryddig og ordentlig måte. Vi håper bare de innser omfanget av det de har gjort, avslutter Solli.

Artikkeltags