Bekrefter nedleggelse av asylmottak

NOME: UDI bekrefter nedleggelse av Nome statlige mottak for asylsøkere.

DEL

Asylmottaket legges ned 31.12.2019. Det melder NRK.

UDI var på mottaket onsdag for å se på løsninger om å flytte flyktningene. Det bor i dag 152 mennesker på mottaket og 50 av disse er under 17 år. Det blir nå gjort en kartlegging av dem som bor der for å finne løsninger for hver enkelt.

– Jeg synes det er utrolig dårlig behandling av beboerne. I en situasjon med mye usikkerhet blir de kastet fram og tilbake enda en gang. Det er trist for dem, og det er trist for dem som jobber på mottaket. Ni flinke ansatte mister jobben, og det kan bli vanskelig å finne et godt arbeidstilbud for disse. Det er også trist for kommunen, har ordfører Bjørg Tveito Lundefaret tidligere uttalt til TA om saken.

Tidligere denne måneden møttes formannskapet i Nome til et møte som handlet om nedleggelsen. Et enstemmig formannskap meldte da følgende:

«Nome kommune vil sterkt anmode UDI om å avvente utflytting av bosatte på mottaket og at det inngås en særskilt avtale om drift inntil «minikonkurransen» er avklart. Nome kommune vil på dette grunnlaget be om et umiddelbart møte med UDI for nærmere avklaringer rundt avvikling eller videre drift av Nome mottak for asylsøkere og utflyttingen av barn og voksne til annet mottakssted.»

Bygda samlet seg til fakkeltog for å demonstrere mot nedleggelsen, uten hell ser det nå ut til. Innen nyttår må alle flyktningene være vekk.

Artikkeltags