Gå til sidens hovedinnhold

Diderik Cappelen er død

Artikkelen er over 3 år gammel

NOME: Diderik Cappelen sovnet stille inn på Nome sykeheim natt til 23. november. Cappelen ble 94 år gammel.

Diderik Cappelen ble født i Oslo 14. mars 1923.

Han fikk sin BSc fra MIT (Massachusetts Institute of Technology) i Boston i 1949, og i 1952 trådte han inn i familiefirmaet, S.D. Cappelen Ulefos Jernværk, som blant annet bestod av jernstøperi, kraftverk og betydelige jord- og skogeiendommer.

Diderik Cappelen ble daglig leder for firmaet i 1965. Sammen med sin far, godseier H. S. D. Cappelen, gjennomførte han byggingen av ytterligere to vannkraftverk i årene 1962 – 1963, skriver hans eldste sønn, Carl Diderik Cappelen, i en pressemelding fredag.

Siviløkonom Carl Diderik Cappelen begynte i virksomheten i 1988, og han er nå styreleder i Cappelen Gruppen. Sammen bygde de et helt nytt støperi i 1996, en investering som muliggjorde en betydelig økning av produksjonen med eksport til det nordiske markedet. Produksjonen av gategods utgjør fremdeles en sentral del av Cappelen Gruppens virksomhet.

Diderik Cappelen deltok aktivt i firmaet fra 1952 som nyutdannet sivilingeniør, til han gikk ut av styret i Cappelen Gruppen august 2009. Han var daglig på kontoret frem til slutten av 2014.

Diderik Cappelen var en dyktig og engasjert jernverkseier og industrileder, i tillegg til hans store interesse for familiens øvrige virksomheter innen kraftverk, jord- og skogbruk.

Begravelsen finner sted i Holla kirke torsdag 7. desember.