Etter noen uker med til dels mye støy og høy temperatur etter at valgresultatet forelå, har det hele roet seg. Stemningen var god da det nye kommunestyre møttes til konstituerende møte i går kveld. Det var på forhånd klart at Halvor Homme (Ap) fortsetter som ordfører, mens Geir Christian Enger (KrF) blir ny varaordfører.

Den første til å gratulere de to, var Senterpartiets Anne-Nora Oma Dahle, som overrakte de to hver sin bukett med blomster.

Valg av formannskapsmedlemmer var også gitt på forhånd. Felleslista Ap/KrF får tre representanter, nemlig Halvor Homme (Ap), Gier Christian Enger (KrF) og Runa Vee Tveit (Ap), mens felleslista Sp/H får to, nemlig Ian Perry-Jones (Sp) og Kristine Sandall (H).

Støttet flertallet

Ved opptellingen viste det seg at Ap/KrF fikk 11 stemmer, Sp/H fikk seks.

Jørgen Olav Ness (Frp) valgte nemlig å gi sin stemme til Ap/KrF, samt til Homme som ordfører.

– Noe jeg allerede har gitt uttrykk for i avisene, fortale Ness til TA.

Spenningsmoment

Senterpartiet og Høyre har nærmest til det siste jobbet med å få Geir Christian Enger (KrF) som ordfører. Når partiene innså at dette ikke førte fram, så var spenningsmomentet om de kom til å lansere en annen kandidat.

Så skjedde, Anne-Nora Oma Dahle (Sp) foreslo Kristine Sandall (H) som ny ordfører, mens Runa Vee Tveit (Ap) foreslo gjenvalg av Halvor Homme.

Sistnevnte ble valgt med 11 mot seks stemmer.

Glemte å stemme

Valg av ordfører gjøres i likhet med valg av formannskap skriftlig. Da stemme skulle telles opp, så var det 10 for Homme og seks for Sandall. Det manglet altså én stemme, den var borte.

Da utbrøt plutselig Halvor Homme:

– Jeg har glemt å stemme, noe som medførte stor munterhet.

Med kommunestyret velsignelse fikk han avgi sin stemme.

Etter at begge «fløyene» foreslo Geir Christian Enger som varaordfører, ble han enstemmig valgt.