Gjorde om forblåst forsvarsbygg til rå luksushytte

Artikkelen er over 3 år gammel

NISSEDAL: Inge Holtan Saga og kona Andrea Arak fra Treungen overtok en forblåst linkstasjon fra Forsvaret. Nå er den pusset opp til en rå luksushytte gjennom TV3-programmet Eventyrlig oppussing.

DEL

Det forblåste bygget fra 50-tallet var en del av forsvarets radionett. Da de valgte å legge ned fikk grunneieren tilbud om å overta.

Deretter startet tankearbeidet for å finne ut hva bygget kunne brukes til.

– Det ligger vanskelig tilgjengelig på toppen Hjasufsknatten og en ombygging hadde blitt både komplisert og kostbar, sier Inge Holtan Saga til TA.

Gleden var derfor stor da paret fikk beskjed om at hytta deres var valgt ut til å være med i programmet Eventyrlig oppussing på TV3. Her bygger interiøreksperten Halvor Bakke og hans snekkerteam om enkle og spesielle hytter til flotte luksushytter.

Programmet sendes på TV3 neste uke og det er ikke tvil om at sluttresultatet ble flott.

– Det var som å vinne i lotto, sier hytteeieren til TA. Den gamle og forblåste linkstasjonen ble bygget om til en moderne og stilren familiehytte hvor hard og kjølig betong ble myket opp med elementer fra den nordiske stilen.

Foto:

I årets sesong av Eventyrlig oppussing har Halvor fått med seg møbelsnekker Ole Rosén-Lystrup, og sammen med Mikkel Solbjørg og Gustav Brustad-Nilseng legger de ut på strabasiøse turer med logistikk- og fraktutfordringer, soving i telt og begrensede sanitetsforhold.

I åtte episoder har kvartetten levd tett, mens de har snekret, malt, beiset, ledd og kranglet - og skapt unike og kreative løsninger du neppe har sett på hytter tidligere.

Foto:

Denne gangen har de blant annet besøkt utilgjengelige, majestetiske og isbjørnutsatte Svalbard, et barneparadis i Nittedal, norsk tradisjon på Vinstra og en flik av Long Island med egen sandstrand i Kragerø. Det betyr at tre av årets åtte episoder finner sted i Telemark.

Artikkeltags