Den 24 år gamle mannen ønsker ikke stå fram med navn i TA, men etter torsdagens sak ønsker han å fortelle sin versjon av hva denne Snapchat-gruppen faktisk består av.

- Jeg startet den i utgangspunktet for felles samling for snappere i Telemark. Og så har den spredd seg viralt i hele landet. Den har fått oppmerksomhet i andre store Snapchat-grupper, forteller han til TA, fredag. Han viser til at hensikten var å rette seg mot skole, russ og festing slik en lignende gruppe i Oslo gjør. 

Får inn mange bilder

Det var torsdag denne uken TA kunne melde at barn helt nede i 10-årsalderen deler nakenbilder av seg selv på sosiale medier. For tiden er det også en Snapchat-gruppe rettet mot ungdom her i fylket som videreformidler det ungdom sender inn fra hverdagslige gjøremål til intimbilder av seg selv.

Den 24 år gamle grunnleggeren meddeler at den lokale gruppen for Telemark nå har blitt såpass stor at han får tilsendt et mangfoldig antall av bilder og videoer fra ungdom og unge voksne.

- Jeg får så mye tilsendt nå, at jeg legger ikke ut alt jeg får tilsendt. På ingen måte. Og jeg er ikke ute etter å henge ut noen på noen måte, forteller han og legger til:

- Det er ingen bilder som jeg har lagt ut noen gang som er gjenkjennelige av noen jenter og gutter.

- Deler det meste

- Denne gruppen har blitt såpass stor at du ikke kjenner alle du legger ut bilde av?

- Nei, ikke på noen som helst måte. Jeg kjenner svært få av de som legger ut for tiden. Jeg mottar drøssevis av bilder. Og folk vet jo hvordan gruppe det er. Sender dem inn med hashtag, og så legger jeg dem ut.

- Har du noen kriterier for hva du legger ut?

- Jeg har egentlig ikke noen kriterier. Det er opp til meg å bedømme hva jeg legger ut. Jeg har jo der hvor det står admin, i rød tekst på bildene, og at bildene skal merkes med (red.anm. TA har fjernet navnet på gruppen). Og det er kriteriene.

- Føler du noe ansvar for det du sender ut?

- Både ja og nei. Hvis det er snakk om mindreårige, nå snakker jeg ikke bare for min gruppe men generelt, så er det ikke mitt ansvar hva folk sender til meg. Men det blir mitt ansvar når jeg legger det ut.

- Kan se jentenes alder

Snapchat

  • Snapchat er en mobilapplikasjon for deling av bilder og video.
  • Ved hjelp av tjenesten kan brukerne ta bilder, spille inn video, dele historier, legge til spesialeffekter (tekst og tegning), og sende sine bilder eller videoer til en egen kontrollert liste over mottakere.
  • Bildene og videoene som blir sendt blir kalt for snaps.
  • I oktober 2013 lanserte Snapchat en ny funksjon som lar brukerne fortelle en kontinuerlig historie med sine bilder og videoer, som blir kalt Snapchat Stories (på norsk «tidslinje»). Med denne funksjonen kan brukerne publisere en rekke bilder og videoer til forskjellige tidspunkt, som deretter blir satt sammen til en serie av bilder og filmer. Denne serien kan alle på kontaktlisten se så mange ganger de vil iløpet av 24 timer.

(Kilde: Nordlys.no)

Blant bildene som ble lagt ut i den såkalte «My story»-funksjonen til Snapchat-gruppen viste unge jenter som poserte i undertøyet.

- Jeg mottar svært sjeldent nakenhet. Jeg mottar veldig mye bilder av jenter som går første året på videregående og oppover, og det legger jeg jo ut. Selvfølgelig. Men når jeg ser at de ser veldig unge ut, da legger jeg det ikke ut. Det gjør jeg ikke, på ingen måte, forteller 24-åringen.

- Hvordan kan du se at alle jentene er myndig, når du ikke ser ansiktene deres?

- Det er et godt spørsmål. Jeg retusjerer over fjesene deres, forteller han og meddeler at bildene TA kunne vise til torsdag ikke var av mindreårige jenter. Et av bildene skal også ha vært fra en internasjonal Instagram-konto.

Men på et generelt grunnlag mener den 24-årige grunnleggeren at han ikke har noe problem med å skille alderen på jentene som sender inn bilder til kontoen.

- Det må man jo bare se kroppsmessig. Du ser jo veldig god forskjell på en 15-åring og en 25-åring. Jeg kan se den forskjellen.

- Hvordan ser du den forskjellen?

- Det er kroppsmessig. Man ser jo det på bryster og på huden, og måten den er på. Du ser det også på brukernavnet deres.

Etter at TA først omtalte saken har det ikke blitt lagt ut flere bilder av lettkledde jenter. 24-åringen bak gruppen som nærmer seg 10 000 følgere forteller at han selv har kontakt med politiet slik at de kan få tilgang til hans mobil samt kontoen han står bak.