Personen som har hengt ut Thoresen, en mann i 40-årene, har i en årrekke hetset og truet enkeltpersoner, ansatte i politiet, journalister og offentlig ansatte via sosiale medier, egen blogg og YouTube. Han er dømt for trusler og har sonet tid i fengsel, men han lar seg ikke stoppe. Lars Thoresen er det siste ofret.

På egen blogg og Facebook har han hengt ut Thoresen som pedofil, og har publisert bilder av ham, og hjemadressen hans. I bloggposten(e) oppfordrer også bloggeren meningsfellene sine til å advare nabolaget Thoresen bor i om at han er pedofil. Alt startet etter en diskusjon på Facebook.

– Skulle ødelegge livet mitt

– Det hele begynte med at jeg konfronterte en kvinne med at hun framsatte det som refereres til som «pedosverting», altså beskylde noen for å forsvare pedofil praksis, mot en kjent norsk blogger. Hun hevdet i sin post at vedkommende på 120 steder i sine bloggposter forsvarer pedofili, noe som selvfølgelig ikke stemmer. Da hun ikke kunne referere eller begrunne sin påstand, anbefalte jeg henne om å slette innlegget sitt, ettersom et tilsvarende injurierende innlegg mot hadde medført påtale og straff. Det jeg ikke visste, var at denne bloggeren fra Telemark er kjæresten hennes, og mente at jeg hadde mobbet dama hans, noe han ga uttrykk for i en melding til meg, der «han skulle ødelegge livet mitt innenfor rammene av loven». Da begynte bloggingen der han knytter meg til pedofili, publiserte hjemmeadressen til meg og familien min, oppfordret sine likesinnede å ta utskrift av bloggene og legge i postkassene til naboene, kontakte arbeidsgiver, etc., sier Thoresen via mail.

Han er for tiden stasjonert i Sør-Sudan på oppdrag for det norske forsvaret, noe som gjør det å stå midt oppe i en svertekampanje ekstra vanskelig.

– Det verste er avmaktsfølelsen jeg sitter med, ettersom jeg er tjenestegjørende langt hjemmefra og ikke kan være der for å beskytte familien, som naturlig nok også finner bloggerens vrøvl krevende og grov, sier Thoresen.

Nettmobberen fra Telemark tilbyr også sine tjenester for salg, og forklarer på sitt eget nettsted at det er mulig å betale «hvis du trenger en «leiemorder» i det offentlige rom, og i forhold til sosiale medier, for å gi deg rettferdighet, og du kan betale, så står jeg til din disposisjon!»

– Han spiller på følelser

I bloggpostene om Thoresen kan man lese, blant annet, følgende utsagn:

«Det at Lars Thoresen er pedofil er ikke noe som jeg har funnet på. Det er ett rykte som har eksistert i mange år.»

«Og det finnes neppe en eneste alternativer igjen i Norge i dag, som ikke er 100 % sikker på at Thoresen faktisk er pedofil».

På Facebook har følgende post skapt massiv debatt: – Årets viktigste debatt; Er Lars Thoresen pedofil?

Hvordan opplever du å lese slike påstander rundt egen person? 

– Det er selvfølgelig svært slitsomt, selv om de fleste ikke vil tro på det han skriver, og gjenkjenne dette som netthets. Det største problemet er at han når ut til mennesker som ikke kjenner meg, med påstander som vekker raseri og sterke følelser hos mennesker. I så måte har han jo valgt en svertemetode han trolig vet er effektiv. Han spiller på følelser, svarer Thoresen. Men jeg har også opplevd massiv støtte på nett, etter at jeg valgte å publisere hetsen og bakgrunnen for den på sosiale medier.

Les også: - Vi har et tjuetalls liknende saker på mannen

Har anmeldt

Han har nå anmeldt bloggeren, og håper politiet har tid og ressurser til å ta tak i saken.

– Det er svært viktig at offentlig debatt ikke blir kvalt av troll på nett, for det gjør samfunnet fattigere, og en smule dummere. Jeg er glad for at den nye straffeloven, som ble innført i fjor, har gitt politiet hjemmel for å gjøre noe med slik netthets, ved at hans atferd har blitt kriminalisert gjennom de nye paragrafene 266 og 267, avslutter Thoresen.

Bloggerens advokat, Andreas Nyhaug, sier følgende om bloggerens framferd, på generell basis:

– Han mener han opererer innenfor ytringsfrihetens grenser, og han mener seg uskyldig dømt i tidligere saker. Han mener han fører en kamp for de svake i samfunnet, og er klar for å ta opp kampen med maktpersoner i samfunnet. Han er klar over at metodene han bruker kan oppfattes som uortodokse.