Neppe rettssak før sommeren

VET IKKE: Politiinspektør/påtaleleder Knut Kolloen vet enda ikke tidspunktet for en rettssak i forbindelse med brannen i Østre Porsgrunn kirke.

VET IKKE: Politiinspektør/påtaleleder Knut Kolloen vet enda ikke tidspunktet for en rettssak i forbindelse med brannen i Østre Porsgrunn kirke. Foto:

Artikkelen er over 7 år gammel

Politiet vet ikke når det blir rettssak mot de som er siktet for å ha tent på Østre Porsgrunn kirke. Det er lite sannsynlig at det skjer før sommeren.

DEL

Politiinspektør/påtaleleder Knut Kolloen informerer om dette.

Det er to som er siktet i saken er unge menn på 18 og 19 år, med forsvarer Ranveig Sem og Andreas Nyhaug. Begge siktede er fra Grenland.

POLITIADVOKATEN

Kolloen svarer i en e-post på spørsmål om han vet når det blir rettssak:

- Jeg vet ikke om eller når det blir sak mot de siktede. Dette avgjøres av kompetent påtalemyndighet i saken som enten er politiadvokaten som har påtaleansvaret for saken eller statsadvokatene i Vestfold og Telemark, avhengig av hvilke straffebud som eventuelt skal brukes på forholdet.

Han opplyser også at det er lite sannsynlig at det blir en rettssak før sommeren.

IKKE HELDIG

- Har politiet manglet ressurser i denne saken?

- Ikke så vidt jeg kjenner til.

- Er det heldig at det tar over ett år før det reises en rettssak?

- Det er aldri heldig at det trekker ut før en sak kommer til pådømmelse. Imidlertid kan det være grunner som gjør at det ikke ligger til rette for å få saken raskt opp, blant annet utfordrende etterforskningsmessige forhold, uttaler Kolloen.

FRUSTRASJON

- Det er frustrerende for min klient at rettssak enda ikke er berammet. Jeg har etterspurt et konkret tidspunkt flere ganger uten å lykkes, sier Andreas Nyhaug. Han er forsvarer for 19-åringen som ikke erkjenner straffeskyld.

Ranveig Sem er 18-åringens forsvarer. Han skal ha erkjent å ha satt fyr på kirken. Sem ønsker ikke å uttale seg om saken på det nåværende tidspunkt.

Artikkeltags