Lastebilsjåfør overså skilt – fikk 4500 kroner i bot

Foto: Bjørn-Tore Sandbrekkene

Foto: Bjørn-Tore Sandbrekkene

Artikkelen er over 1 år gammel

SKIEN: En 73 år gammel lastebilsjåfør overså et skilt om maksimal høyde på kjøretøy, da han skulle kjøre under ei jernbanebro i Larvik.

DEL

Hendelsen skjedde om formiddagen en julidag i fjor, i Dronningens gate i Larvik. Den 73 år gamle lastebilsjåføren fra Skien overså skiltene som varslet om maksimal høyde, før han kjørte under jernbanebroa. Det førte til at lastebilens tak smalt inn i et skilt under broa. Både lastebilens kapell og skiltet fikk noen skader.

Sommel ga redusert bot

Nylig møtte 73-åringen i Nedre Telemark tingrett, hvor han erkjente uaktsomhet. Påtalemyndighetens utsendte mente at en bot på 6000 kroner og et førerkortbeslag i tre måneder var passende straff, men det er dommerfullmektig Vegard Rosenvinge Lauvdahl uenig i.

Nedre Telemark tingrett har dømt 73-åringen til å betale en bot på 4500 kroner, og 73-åringen får beholde førerkortet sitt. I formildende retning er det lagt vekt på litt lang saksbehandlingstid. Videre har retten vektlagt at det kun ble noen skader på lastebilen og skiltet.

– Høyst underlig

I forhold til ønsket om førerkortbeslag, viser retten til at førerkortet verken ble beslaglagt på stedet eller senere. Retten mener at et førerkortbeslag nå, sju måneder senere, ville vært urimelig.

– Retten finner på den bakgrunn det høyst underlig av påtalemyndigheten på nåværende tidspunkt å skulle kreve inndragning av hans førerrett for tre måneder. Dette underbygges ytterligere av at det fremgår av anmeldelsen at aktor i saken samme dag som forholdet fant sted, besluttet å ikke ta beslag i siktedes førerkort. Retten har vanskelig for å se hva som etter dette har endret seg i saken og som nå tilsier inndragning av førerkortet, heter det i dommen.

Artikkeltags