Mann fant vokalist naken ved siden av hylende samboer

VOLDTEKTSSAK: Statsadvokat Alf Martin Evensen (til venstre) er aktor i saken, mens advokat Andreas Nyhaug forsvarer den voldtektstiltalte vokalisten.

VOLDTEKTSSAK: Statsadvokat Alf Martin Evensen (til venstre) er aktor i saken, mens advokat Andreas Nyhaug forsvarer den voldtektstiltalte vokalisten. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

SKIEN: En kvinne gikk først og la seg under et nachspiel i egen leilighet. Da hun våknet av at en mann la seg oppå henne, trodde hun først at det var samboeren.

DEL

Hun stusset over situasjonen og spurte tre ganger om det var samboeren, og fikk «ja» til svar. Men så kjente hun på håret at det var en annen mann, fikk dytta ham vekk og skreket ut. Samboeren hennes, som var på vei til sengs, hørte skriket fra badet, løp inn på soverommet og oppdaget vokalisten som hadde gjemt seg under dyna i hans del av senga.

Hendelsen skjedde i en bolig i Porsgrunn natt til 13. mars i fjor, da samboerparet lot et osloband med fire medlemmer overnatte etter en konsert.

I Nedre Telemark tingrett torsdag møtte vokalisten, en oslomann i 30-åra, tiltalt for voldtekt. Han nektet straffskyld, og sa at han ikke husker noe fra han satt i sofaen i stua på nachspielet, til han ble banket opp av den fornærmede kvinnens samboer.

DNA som bevis

Den fornærmede kvinnen sa i retten at den tiltalte hadde vært inne i henne, noe hun også sa til samboeren sin da han kom inn på soverommet. Aktor, statsadvokat Alf Martin Evensen, sa at det er funnet DNA fra kvinnen på den tiltaltes kjønnsorgan.

Vokalisten selv sa at han lenge har forsøkt å huske hva som skjedde den aktuelle natta, uten at han har klart det. Ved 09.30-tida neste morgen hadde han en alkoholpromille på 1,82, mens den fornærmede kvinnens promille var 1,11.

Hun beskrev egen form som berusa, men ikke overstadig, mens den tiltalte vokalisten sa at han hadde vært overstadig og omtåkete da han la seg.

Kvinnen sa at hun tenker på hendelsen hver dag, og at hun har blitt veldig deprimert og at hun sliter med å sove.

– Jeg kan stå opp flere ganger om natta for å sjekke at dører og vinduer er låst, sa kvinnen.

Slo vokalisten med belte

Den fornærmede kvinnens samboer sa at vokalisten var naken med erigert penis da han kom inn på soverommet.

– Jeg blir veldig forbannet, og i en reaksjon så tar jeg da av meg beltet som jeg har på meg og slår ham med det. Da blir det hyling og skriking, og tiltalte låser seg inne på badet, sa kvinnens samboer.

Tre andre bandmedlemmer som lå i et annet rom våknet og forsto lite av bråket, og alle ble til slutt jaget ut av huset. Samboerparet ringte til en venn som tidligere hadde forlatt nachspielet. Han kom tilbake og fikk roet ned situasjonen, samt varslet politiet, som fant bandet sovende i to biler.

Samboerparets venn som kom tilbake hadde drukket lite den aktuelle kvelden og natta, og han beskrev den tiltalte vokalisten som den absolutt mest fulle av nachspiel-deltakerne. Vokalisten erkjente i retten at han både hadde drukket og røyket hasj. Det kom også fram i retten at bandet i sin såkalte «raider» hadde ført opp hasj.

Samboerparets venn sa i retten at vokalisten hadde klådd både på hans samboer og på en annen kvinne på nachspielet.

Tvilende bandmedlem

Vokalistens forsvarer, Andreas Nyhaug, ville vite hvor ofte samboerparet skiftet sengetøy. Da vokalisten rømte inn på badet, og så kom ut igjen, hadde han tatt på seg to badekåper, enten to av mannens eller en av mannens og en av kvinnens.

Nyhaug antydet at klienten hans derfor kan ha fått kvinnens DNA på seg fra sengetøyet eller fra en av badekåpene.

Et av de andre bandmedlemmene som har kjent vokalisten i ti år, sa i retten at han nekter å tro at kameraten kan ha voldtatt kvinnen. Han mente at den tiltalte kan ha fått på seg kvinnens DNA da han la seg i senga. 

Rettssaken som går i Nedre Telemark tingrett avsluttes fredag med prosedyrer. 

Artikkeltags