Politiet var innom åstedet mens liket lå skjult på balkongen

Fortsetter i dag: Roy W. Johansen (til venstre) er bistandsadvokat for 34-åringens etterlatte, mens Tollef Skobba forsvarer den drapstiltalte. foto: ørnulf holen

Fortsetter i dag: Roy W. Johansen (til venstre) er bistandsadvokat for 34-åringens etterlatte, mens Tollef Skobba forsvarer den drapstiltalte. foto: ørnulf holen

Artikkelen er over 4 år gammel

SKIEN: Etter at 43-åringen hadde drept sin 34 år gamle kamerat og skjult liket under store puter på balkongen, var en politipatrulje innom leiligheten uten at de oppdaget liket.

DEL

Det kom fram under rettssakens første dag mandag i Nedre Telemark tingrett.

Drapet skjedde 5. september 2013. Men det var først ved 21-tida om kvelden 12. september at en kamerat av den drapstiltalte ringte til TV2 og fortalte at det hadde skjedd et drap i ei blokk på Ravnåsen på Gulset i Skien, og at liket fortsatt lå der. TV2 varslet så politiet, som kom til leiligheten noen timer senere. Den 43 år gamle drapstiltalte har erkjent at han drepte 34-åringen med en bajonett (stikkvåpen til å feste på gevær). 43-åringen sa i retten at han bare husker at han stakk 34-åringen en gang i ryggen, mens obduksjonen viste at 34-åringen hadde fått 48 stikkskader, hvor av de fleste i overkroppen.

Les også: Skulle passe på drapsofferet

– Skulle passe på ham

Den drapstiltalte forklarte at han og kjæresten flytta inn til 34-åringen fordi han skulle passe på ham.

– Han (34-åringen) hadde masse uvenner, folk som kom på døra som han ikke klarte å kaste ut, sa 43-åringen.

Han og kjæresten hadde bodd hos 34-åringen i to-tre uker før drapet skjedde. Den kraftige 43-åringen sa at den 34 år gamle kameraten de flytta inn til var liten i forhold til ham, og at de aldri hadde hatt noen fysiske konfrontasjoner før drapet.

Akkurat det ble han «arrestert» på av Roy W. Johansen, som er bistandsadvokat for far og søster til den avdøde 34-åringen. Johansen påpekte at 43-åringen i en tidligere dom blant annet ble dømt for å ha gitt den nå avdøde 34-åringen en blåveis.

43-åringens forklaring om årsaken til drapet var at 34-åringen og kjæresten hans hadde kranglet hele dagen, og at det svartnet for ham da 34-åringen grep kjæresten hans i armene slik at hun blødde.

Les også: - Det svartnet for meg

– Det svartnet for meg

– Da jeg så blod nedover armene hennes så svartnet det for meg, sa 43-åringen. Han forklarte at han hadde slått 34-åringen i svime slik at han falt i gulvet, før han stakk med bajonetten. Han sa at dette var i en periode hvor han rusa seg mye på amfetamin og hadde vært våken i flere døgn.

Artikkeltags