Den 25 år gamle mannen som hadde mobilen, måtte nylig møte i Nedre Telemark tingrett, hvor han måtte svare for flere voldsepisoder.

Foruten grov vold mot den nevnte mobileieren, måtte han svare for vold mot en ekskjæreste, sin egen mor, en ansatt på et utested og en mann som han møtte på et nachspiel.

– Trodde at jeg skulle dø

Mannen som hadde mista mobilen sin, forklarte i retten at 25-åringen slo løs på ham med knyttnever, da han oppsøkte ham natt til lørdag 6. mai i fjor. Han hadde fått kona til å kjøre seg til stedet.

– Jeg hørte tenner knuse og jeg trodde at jeg skulle dø, sa mannen i retten.

Han løp tilbake til bilen hvor kona ventet. Deretter bar det til legevakta og videre til sykehusinnleggelse. Etter 25-åringens hardhendte behandling fikk han et brudd i øyehulen og flere tenner ble slått ut. Neste dag ble han kjørt til Oslo universitetssykehus, Ullevål, hvor han ble operert. Skadene gjorde at han ble sykemeldt lenge, og han jobber i dag 50 prosent. Det er uvisst når han kan jobbe fulltid igjen.

25-åringen hevdet at mannen som kom på døra slo ham i ansiktet etter at han hadde gitt fra seg mobilen, og at han måtte verge seg og at det ble et basketak. Men her tror retten mest på den fornærmedes forklaring, som også ble støttet av to vitneforklaringer.

Sa han var alvorlig kreftsyk

25-åringen sto tiltalt for en rekke voldsepisoder, og han erkjente straffskyld for de fleste forholdene. På et nachspiel i Porsgrunn i desember i 2016, slo han til en mann i ansiktet. Videre tilsto 25-åringen flere tilfeller av vold mot en ekskjæreste, som han også var ilagt besøksforbud mot. Den fornærmede kvinnen forklarte at hun hadde blitt kastet mot en vegg og at 25-åringen en gang tok kvelertak på henne. Hun hadde også blitt slått i ansiktet med en mobiltelefon, og hun fortalte at 25-åringen hadde trua med å ta sitt eget liv og med å drepe henne. Ekskjæresten fortalte i tillegg om flere meldinger som 25-åringen sendte – meldinger som inneholdt alt fra kjærlighetserklæringer til at han var alvorlig kreftsyk.

Dyttet moren i gulvet

I januar 2017 dytta 25-åringen også til sin egen mor, slik at hun falt i gulvet. Han tilsto også fyllekjøring og at han hadde solgt en stjålet Iphone.

Sorenskriver Jahn Mydland og meddommerne Wenche Holmen og Torgeir Sivertsen har dømt 25-åringen til ett år og 10 måneders ubetinga fengsel, med fratrekk av 106 dager som han allerede har sittet i varetekt.

Han må betale 100 000 kroner i oppreisning og 31 682 kroner i erstatning til mannen som han slo ned da han skulle hente mobilen sin. Videre må han betale 25 000 kroner i oppreisning til ekskjæresten. På grunn av fyllekjøringa er han fradømt førerretten for to år, med fratrekk av perioden som førerkortet allerede har vært beslaglagt. Han er også idømt en bot på 60 000 kroner.