21-åring svindlet folk på Finn - slipper fengsel

Lurte mange: En 21-åring fra Skien lurte mange på finn.no.

Lurte mange: En 21-åring fra Skien lurte mange på finn.no.

Artikkelen er over 3 år gammel

SKIEN: En 21-åring med fast jobb slipper fengsel, fordi retten mener at det vil være vanskelig for ham å få seg ny jobb etter soning, siden han bare har grunnskolen.

DEL

21-åringen fra Skien svindlet folk på finn.no ved å selge ting han ikke hadde fra juni i 2013 til april i år. 21-åringen averterte alt fra Macbook-er til iPhoner til salgs. Han mottok penger fra kjøpere over hele landet, uten at de mottok noen varer.

Saken ble først anmeldt i 2015, og 21-åringen var da inne til avhør. Siden skjedde det lite med saken og i april i år begikk 21-åringen en ny svindel, da han solgte konsertbilletter han ikke hadde. Totalt fikk den unge skiensmannen inn litt under 60 000 kroner fra til sammen 15 fornærmede personer.

Tingrettsdommer Vibeke Bull-Hansen ved Nedre Telemark tingrett har under tvil kommet fram til at samfunnsstraff er riktig straff. Hun mener at 21-åringen risikerer å miste jobben hvis han må sone og at det da vil bli vanskelig for ham å få ny jobb. I tillegg er det vektlagt tilståelsen og politiets somling med saken.

21-åringen er dømt til 28 dagers samfunnsstraff med ei gjennomføringstid på 120 dager. Hvis ikke dette gjennomføres, venter 30 dager i fengsel. Han må også betale pengene tilbake til de fornærmede.

Artikkeltags