20-åring dømt til fengsel for å ha voldtatt lillebroren

I RETTEN: Johan Tønnes Løchstøer (til venstre) var den fornærmedes bistandsadvokat, mens statsadvokat Håvard Kalvåg var aktor i rettssaken mot 20-åringen.

I RETTEN: Johan Tønnes Løchstøer (til venstre) var den fornærmedes bistandsadvokat, mens statsadvokat Håvard Kalvåg var aktor i rettssaken mot 20-åringen. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

SKIEN: 20-åringen som i retten tilsto at han hadde voldtatt lillebroren sin, er dømt til fengsel i fem år. To år og seks måneder av straffen er gjort betinga, med to års prøvetid.

DEL

Nedre Telemark tingrett har videre dømt 20-åringen til å betale lillebroren 300 000 kroner i oppreisningserstatning, samt 25 000 kroner i oppreisningserstatning til ei storesøster og 10 000 kroner i oppreisningserstatning til mora.

Dommen fra tingrettsdommer Anne Elisabeth Landsverk og meddommerne Arne Edgar Skilbred og Lina Skippervold-Hansen er enstemmig.

Tilsto først i retten

Retten mener det er ført bevis for at 20-åringen har voldtatt lillebroren sin fem ganger, i perioden fra våren til høsten 2015. Som tidligere omtalt i TA nektet 20-åringen straffskyld, helt til han skulle forklare seg under rettssaken. Her erkjente han at han hadde voldtatt lillebroren ved ett tilfelle, og han erkjente noe voldsbruk mot flere familiemedlemmer. I tillegg forklarte han, etter eget utsagn noe han aldri før hadde fortalt noen, at han selv var utsatt for overgrep i hjemlandet da han var 14 år gammel.

Les også: – Dette har jeg aldri fortalt til noen før (+)

Den fornærmede lillebroren, som var i 10-årsalderen da overgrepene skjedde, har forklart i dommeravhør at han ble voldtatt fem ganger av broren, og retten mener guttens forklaring er troverdig.

– Et betydelig svik

– Det er flere skjerpende momenter som med tyngde gjør seg gjeldende, heter det i dommen, hvor retten viser til at overgrepene skjedde i den fornærmedes eget hjem og at de var smertefulle.

– Tillitsbruddet og sviket fra egen bror er betydelig, konstaterer retten.

Familien kom som kvoteflyktninger til Norge våren 2015, og både den tiltalte 20-åringen, hans egen mor og ei søster, forklarte seg om at de hadde levd under svært vanskelige forhold i hjemlandet, hvor de blant annet ble utsatt for mye vold av en nær slektning.

Les også: Moren: Klarte ikke å anmelde at sønnen voldtok egen bror (+)

Artikkeltags