Gå til sidens hovedinnhold

Nazi-tagging på barneskole

Artikkelen er over 7 år gammel

SKIEN: Kollmyr barneskole er tagget ned med hakekors og grov rasisme.

Både Gulsethallen og Kollmyr skole er griset til med svart og rød tagging over vinduer, murstein og fasadeplater.

Det nazistiske hakekors-symbolet er skrevet flere steder, og ord som "jøde", "fuck niggers", "neger", "negerfitte" og "hore" er skrevet i store bokstaver rundt om på skolen, svært synlig for forbipasserende og brukerne av Gulsethallen.

- HELT FORFERDELIG

Ifølge politiet skjedde taggingen natt til lørdag, og det ble meldt inn til politiet på lørdag klokka 15.32 av noen forbipasserende.

Rektor Lene Høibø Knudsen ble kontaktet av politiet om saken lørdag, og reagerte kraftig.

- Det er helt forferdelig, og jeg er fryktelig lei meg. Så lenge jeg har vært rektor har vi vært forskånet for hærverk i skoletiden og etter. Det er spesielt når det er sånne typer ytringer. Det gjør meg utrolig skuffet. Hva er det som får folk til å komme med så hatske uttrykk og rakke ned på andre mennesker, spør rektoren.

Hun er ikke den eneste som har reagert. Både foreldre og turgåere har sendt mail og bilder av taggingen til henne, og noen har til og med tilbudt seg å dekke over malingen.

POLITIET: - ALVORLIG

- Når det er slike ord som tagges er det mer alvorlig enn vanlig griseri. Vi har vært på stedet og gjort undersøkelser. Dette vil bli anmeldt. sier Petter Hovet, operasjonsleder i Telemark politidistrikt til TA.no

Hovet sier at det trolig er opprettet en politisak på taggingen.

- Det er ikke bra. Det vil trolig bli etterforsket på Grenland politistasjon. Det kan også være at forebyggende enhet blir koblet inn. De har ofte oversikt over miljøer som driver med sånt, sier Hovet.

BORT SÅ FORT SOM MULIG

Rektoren har vært i kontakt med inspektør og vektmester ved skolen, og allerede på mandag går de i gang med å vaske bort griseriet. Hun er glad for at elevene har påskeferie.

- Vi skal sjekke og kontrollere det på mandag. Det skal vekk så fort som mulig, det er helt sikkert, sier hun.

Hun er glad for at politiet tar tak i saken, og håper at folk som eventuelt har sett taggingen melder fra til politiet, slik at de skyldige blir tatt.

- Det er voldsomt, ja jeg synes det er helt uvirkelig. Samtidig vil jeg si at vi har høy grad av trivsel på skolen, og et trygt og godt læringsmiljø. Jeg klarer virkelig ikke så se noe motiv for dette, hvorfor noen har gjort det. Vi har Ikke sett noe på skolen, epiosder som kunne ligget bak. På en måte håper jeg at det bare er pøbelstreker, og at de ikke forstår rekkevidden av det de har skrevet, sier rektoren.

Kommentarer til denne saken