Finner du ditt navn på denne listen? De mest populære navnene i Telemark

Artikkelen er over 3 år gammel

SKIEN: TV-serien «Skam» kan se ut til å ha påvirket nordmenns navnevalg. Nora og William lå på landstoppen i 2016, ifølge SSBs statistikk, men i Telemark er det et annet guttenavn som ligger helt på topp.

DEL

William var det mest populære guttenavnet i Norge også i 2015, mens Nora har skjøvet Emma ned fra toppen.

Nora, som riktignok staves Noora i tv-serien, har ligget inne på topp ti siden år 2000, og det økte fra 1,5 prosent i 2015 til 1,89 prosent i 2016.

Uvanlig hopp

– Det er ganske uvanlig at toppnavn gjør slike hopp. Vi må tilbake til Emma i 2003 for å finne noe lignende, sier seniorrådgiver Jørgen Ouren, som har ansvar for navnestatistikken.

Men om den dramatiske økningen faktisk har noe med NRK-serien å gjøre, er likevel vanskelig å fastslå, forklarer han. Hoppet for William er ikke like stort: Fra 1,49 prosent i 2015 til 1,61 prosent i 2016.

– William var det absolutte toppnavnet i 2015, og den oppmerksomheten «årets navn» får, pleier å dempe iveren litt, sier Ouren.

Toppen i Telemark

Også på listene for Telemark ligger Nora på topp på jentelistene. 16 nyfødte fikk navnet Nora i fylket i fjor.

På plassene etter kommer Sofie (15 stk) og Vilde (14 stk). Sofie, Maria og Emma kommer alle på en delt fjerdeplass. 

På listene for gutter i Telemark er det ikke William, men Mikkel, som troner helt på topp. 16 nyfødte fikk navnet Mikkel i fjor, og slår dermed William og Mathias som deler andreplassen.

Se hele topplisten for Telemark i grafikken i denne artikkelen.

Ellers viser statistikken at Noah er på førsteplass i Hedmark, Matheo tar førsteplassen i Nordland og Henrik er på topp i Rogaland. Kasper og Aksel deler toppen i Sør-Trøndelag.

På jentesiden er Tiril først i Oppland og Aust-Agder, i det siste fylket sammen med Thea. Anna topper i Sogn og Fjordane, mens Anne topper i Finnmark. Leah er på førsteplass i Troms og andreplass i Vestfold. Nest øverst finner vi også Tuva i Sogn og Fjordane, Ida i Sør-Trøndelag, Linnea i Nord-Trøndelag og Jenny i Nordland.

Artikkeltags