Tok narkotikaselger som ventet på kjøper

Narkotikahandel: Da politiet så en mistenkelig bil ved Brunkeberg kirke, viste det seg å være en narkotikaselger som ventet på en kjøper.

Narkotikahandel: Da politiet så en mistenkelig bil ved Brunkeberg kirke, viste det seg å være en narkotikaselger som ventet på en kjøper. Foto:

KVITESEID: En politipatrulje kom over en mann som satt og røyket hasj i en bil ved Brunkeberg kirke. I bilen hadde han 600 gram amfetamin og en kilo hasj, og ti minutter senere kom en vestlending kjørende til stedet.

DEL

Politiet sjekket raskt mobiltelefonen til mannen som satt i en bil ved kirken og ventet. Der fant de sms-er som viste at en annen person var på vei til stedet for å kjøpe narkotika. Og etter ti minutter dukka en vestlending opp. Den 47 år gamle vestlendingen hadde med seg cirka 18 000 kroner i kontanter. Han erkjente straks at han kom for å kjøpe narkotika og han ble pågrepet på stedet. Hendelsen skjedde om ettermiddagen lørdag 7. november i 2015.

Nylig møtte 47-åringen i Vest-Telemark tingrett, hvor han sto tiltalt for forsøk på kjøp av 40 til 100 gram amfetamin. Han nektet for at han skulle kjøpe så mye, og forklarte at han skulle bruke 1200 kroner av pengene til å kjøpe ei girkasse. Og han sa videre at han tidligere hadde handlet amfetamin av den samme selgeren, og at han da hadde betalt mellom 12 000 og 14 000 kroner for 20 gram.

Ni måneder i fengsel

Sorenskriver Dag Bjørvik og meddommerne Runar Kleiv og Ellen Gardsteig mener 47-åringens forklaring er helt uten troverdighet. De viser til aktors forklaring om at gateprisen for 100 gram amfetamin i Oslo er fra 8 000 til 15 000 kroner, og mener at 47-åringen hadde til hensikt å kjøpe langt mer enn 20 gram, siden han skulle handle for 16 000 kroner.

Vest-Telemark tingrett har dømt 47-åringen til ni måneders ubetinga fengsel, med fratrekk av 17 dager som han allerede har sittet i varetekt. Han er videre idømt en bot på 10 000 kroner, får inndratt 16 000 kroner og 30 patroner, og er fradømt retten til å føre førerkortpliktig motorvogn for alltid.

Foruten om forsøket på å kjøpe mer enn 50 gram amfetamin, er 47-åringen dømt for å ha kjøpt narkotika ved to tidligere anledninger av den samme selgeren, noe han tilsto i retten. Videre er han dømt for å ha kjørt i rusa tilstand til narkotikahandelen ved Brunkeberg kirke og for ulovlig besittelse av diverse ammunisjon, som politiet fant da de ransaket leiligheten hans.

Artikkeltags