Her er det penger å hente

Trenger penger til å utvikle en idé? – Send oss en søknad, oppfordrer seniorrådgiver i Innovasjon Norge Telemark; Tommy Odinsen. FOTO: Privat

Trenger penger til å utvikle en idé? – Send oss en søknad, oppfordrer seniorrådgiver i Innovasjon Norge Telemark; Tommy Odinsen. FOTO: Privat

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

SKIEN: Har du en god idé, men trenger penger? Da bør du lese dette.

DEL

Innovasjon Norge har nemlig en del millioner som de gjerne vil bli kvitt.

– Ja, vi har faktisk en stor pott igjen, sier, Tommy Odinsen ved Innovasjon Norge, Telemark.

Venter på flere

Det har seg nemlig sånn at de har midler igjen til spennende gründerprosjekter og håper flere vil benytte muligheten til å søke tilskudd. Samlet har de nærmere 100 millioner i tilskudd som kan brukes på gründerprosjekter.

– Det kom mange søknader i våres. Men nå har sommeren og høsten har vært fin, folk sitter ikke inne og sender søknader i fint vær, sier Odinsen og håper å motta mange søknader om penger nå framover.

Noe du vil teste ut?

Ved utgangen av september hadde Innovasjon Norge innvilget 6,8 millioner til gründerprosjekter i Telemark. I 2015 ble det samlet gitt 10,8 millioner.

– Mange får støtte til å kommersialisere bedriften, men svært få har søkt tilskudd til å teste ut forretningsideen, sier Odinsen, og nevner at i Porsgrunn i fjor ble det gitt mange markedsavklaringstilskudd, og derigjen ble det gitt kommersialiseringstilskudd året etter.

I fjor ble det gitt 21 tilskudd til markedsavklaring, mens det så langt i år kun er gitt 8 tilskudd.

– Vi er egentlig overrasket over hvor få som har søkt oss om midler til å teste ut forretningsideen så langt i år. Listen for å få denne støtten er lav, og vi vet at det er mange spennende forretningsideer der ute, sier han.

Industri og IKT

De som hittil har søkt er hovedsakelig unge mennesker.

– Det er selvfølgelig begge deler, men vi har sett at det er mye unge mennesker nå, gjerne helt ferske som kommer rett fra skolen, sier Odinsen og forteller at det er mye innen kategoriene industri og forbruk og IKT.

– Vi ser gjerne at den typiske gründeren er en som har fått litt skitt under neglene. En som har sett et problem og har hatt et ønske om å løse det, avslutter Tommy Odinsen.

Artikkeltags