Spaceworld Soundgarden er konkurs

KONKURS: Spaceworld Soundgarden er konkurs. Butikken i Telemark er lokalisert på Brotorvet. Dette bildet er tatt i butikken på Holmen i Asker. (Spaceworld Soundgarden)

KONKURS: Spaceworld Soundgarden er konkurs. Butikken i Telemark er lokalisert på Brotorvet. Dette bildet er tatt i butikken på Holmen i Asker. (Spaceworld Soundgarden)

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Har levert begjæring om oppbud.

DEL

Styret i butikkjeden Spaceworld Soundgarden AS har levert begjæring om oppbud, melder Elektronikkguiden.no. 

I Telemark er butikken lokalisert på Brotorvet.

– Dessverre ble oppstarten mer kostbar og krevende enn planlagt, og kjeden leverte følgelig et negativt resultat for 2016 som var mye større enn forutsatt. Denne utviklingen ble gradvis snudd i 2017, der det ble gjennomført betydelige kostnadsbesparelser og en nedskalering av antall butikker, heter det i pressemeldingen.

Det er nå tre år siden fusjonen mellom Spaceworld og Soundgarden. I 2017 omsatte de for 307 millioner kroner.

Selskapet har 38 butikker og én nettbutikk. Totalt 250 er ansatt i bedriften, hvorav 83 er ansatt i fulltidsstillinger.

I en pressemelding skriver styreleder Jan Inge Solheim at omsetningen og inntjeningen ikke har vært som ventet, og at altfor mange butikker har levert negativt driftsresultat.

– Styret i firmaet har arbeidet intenst og over lengre tid med å sikre en langsiktig finansiell løsning for videre drift, herunder en videre bransjekonsolidering med beslektet virksomhet. Vi må nå konstatere at vi ikke har lykkes med dette arbeidet. Vi beklager sterkt den uheldige situasjonen som har oppstått som en følge av dette for våre ansatte, kunder og leverandører, skriver Solheim i pressemeldingen.

Artikkeltags