Nå er dette solgt

SOLGT: Denne fritidseiendommen ble solgt for 12,5 millioner kroner.

SOLGT: Denne fritidseiendommen ble solgt for 12,5 millioner kroner. Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel

For syv år siden ble sommerparadiset på Såstein i Langesund lagt ut for salg til 25 millioner kroner. Nå er fritidseiendommen solgt for halve prisen.

DEL

Det melder Dagens næringsliv.

Sydvest for Langesund, med nærhet til Kragerø, ligger sommerparadiset som ble lagt ut for salg juni 2007. Selv om det ikke er noe å si på beliggenhet, eller eiendom, ble nok en prisantydning på 25 millioner kroner litt i høyeste laget. Det måtte nemlig ta hele syv år før fritidseiendommen skulle få ny eier.

- En fritidseiendom med betydelige muligheter. Bygningsmassen består blant annet av hovedhus, stort gjestehus, båthus, bryggerhus, to frittliggende badstuer, samt flere andre bygninger. Totalt er det 28 sengeplasser med plass til flere familier, kunne advokat og eiendomsmegler Jan Opthun hos Midgaard og Opthun i Kragerø fortelle til TA, da eiendommen ble lagt ut for salg.

HALV PRIS

Det faktum at Såstein ble solgt for 12,5 millioner kroner tror ikke sjeføkonom Roger Bjørnstad er tilfeldig.

- Vi har sett en tydelig holdningsendring knyttet til luksuskjøp og forbruk siden 2007, sier Bjørnstad til Dagens næringsliv. Han forteller at folks bevissthet knyttet til økonomi og finanskrise i Europa kan være en årsak til at skjærgårdslandstedet på 300 mål ikke ble solgt tidligere.

- Vi har gått fra en jappetid til mer sindige forbrukere. Sparingen i husholdningene har økt fra omtrent null i 2006 og 2007, til ni prosent disponibel inntekt i 2013, forteller han til avisa.

STOR

Eiendommen består egentlig av to øyer, nemlig «Store Såstein» og «Lille Såstein», samt flere mindre øyer. Ifølge eiendomsmegleren er det snakk om et unikt skjærgårdslandskap med sol fra morgen til kveld. Eiendommen har en omfattende og usjenert bygningsmasse oppført fra 1930-tallet og fram til 1960-tallet. Bygningsmassen er oppgradert etter hvert.

Artikkeltags