Gå til sidens hovedinnhold

– Man må få se naturlig ut og ikke som en barbiedukke

Artikkelen er over 3 år gammel

PORSGRUNN: Det er for mye fokus på kropp, utseende og generelt overfladiske ting. Det vil elevrådet ved Myrene skole gjøre noe med.

– Er det mye mobbing her?

– Nei, svarer elevene samstemt. Likevel har elevene i elevrådet ved Myrene skole i Porsgrunn fått rette en uke mot antimobbing, for å bygge opp gode holdninger hos elevene.

– Denne uka fokuserer vi ekstra mye på det, forteller Emilie Agurre Svenkesen som sitter i elevrådet. Sammen med elevrådsleder Tilia Sundberg Sørli tok hun kontakt med assisterende rektor med et forslag som nå har blitt til en antimobbing-uke.

Mobbeuke

I løpet av uken har blant annet Odd-spillere vært på skolen og fortalt om alt fra fair play til holdninger og sunn konkurranse. Og onsdag var det framsnakk blant jenter som var hovedtema.

– På sosiale medier så er det sånn at alle jentene skal være tynne, perfekte ha de klærne og den sminka. Det er ikke sånn det skal være, sier Emilie.

– Man må få lov til å være naturlig, se naturlig ut og ikke som en barbiedukke. Jeg har fått ideen fra en youtuber som heter Lilly Singh. Hun startet kampanjen #girllove for at jenter i Kenya skal få gå på skole, og for at jenter skal gi komlimenter til andre jenter på sosiale medier. Da tenkte jeg at jeg har veldig lyst til å gjøre det på skolen, forteller elevrådsleder Tilia Sundberg Sørli.

– Noen ganger er jenter, jenter verst, i forhold til å skape det verste presset. Vanligvis opplever man ikke at gutter skaper det samme presset. Det er jenter som skaper det presset mot jenter, fortsetter assisterende rektor Fredrik Skottner Engh.

– Hvorfor mobber man da?

– Kanskje de har det dumt selv, sier Emilie.

– Eller at de føler de må tøffe seg, legger Tilia til.

Snapchat

Selv om elevene forteller om et godt miljø på skolen, har det hendt at noe mobbing har oppstått. Men da er det ikke like lett å fange det opp.

– Jeg har vært med venner som har opplevd det, så det har skjedd her på skolen, forteller Pål Engravslia, nestleder i elevrådet.

– Det skjer ofte på Snapchat, de tar å krangler der i stedet. Foreldrene vet jo ikke at de krangler der, så da er det ingen som kan ordne opp, legger han til.

– Man føler seg tryggere ved å gjemme seg, forteller Emilie om bruken av sosiale medier når man mobber.

– Man kan lage en anonym bruker og da tror man at ingen finner ut at det er deg, men politiet kan faktisk finne det ut, avslutter Tilia.