De tre jurymedlemmene, Anne Stabell, billedkunstner Eva Lange fra Vesterøy og skulptør Ary Ketting fra Moss brukte hele gårsdagen til å gå gjennom de 275 innsendte arbeidene.

Det ble i løpet av i går kveld klart hvilke seksti som slapp gjennom nåløyet, men den listen fikk ikke TA tilgang til.

- Listen blir selvsagt offentliggjort, men vi ønsker å informere kunstnerne først, sier leder i Skien Kunstforening, Borger Eik.

TO «BUNKER»

106 kunstnere deltar i uttagningen. Ifølge jurymedlem Anne Stabell er det alt overveiende malerier og foto, noe tekstil og lite skulptur.

- Det er spesielt å sitte i juryen, både morsomt og litt skummelt, sier Anne Stabell. Hun forteller at juryen har delt inn arbeidet i to omganger.

- I første omgang tok vi ut en rekke arbeider som vi mente var gode nok. Dette var arbeider hvor vi stort sett var enige. Den andre «bunken» består av verk vi skal vurdere en gang til. Ved første gangs gjennomsyn var vi litt uenige om disse.

Anne Stabell er imponert både over hvor mange som deltar og de ulike kunstneriske uttrykkene. – Men noen fellesnevner eller trend er det vanskelig å se, her er veldig mye forskjellig.

I løpet av kvelden i går kom man altså frem til seksti verk, som skal utgjøre vandreutstillingen som starter i Ibsenhuset i Skien 16. september og avslutter rundturen med siste utstillingsdag i Kragerø 31.12.

ARBEIDSSTIPEND

Det er 39. gang utstillingen arrangeres, og som vanlig er det Skien Kunstforening som står bak.

Samtidig som juryen i går var samlet for å plukke ut kunstverk til utstillingen, ble det også avgjort hvem som mottar Telemarksutstillingens arbeidsstipend på 10 000 kroner. Navnet blir offentliggjort ved utstillingens åpning 16. september.

På lørdag åpner Skiens Kunstforening en dobbeltutstilling av kunstnerne Tove Sundt Hansen og Birgitte Wyller-Berntsen.

Utstillingen, som bærer navnet «Undring over livets gåte», blir værende i Ibsenhuset frem til 9. september.