Selskapet tilbyr å bytte batteriene gratis for dem det gjelder, heter det i en pressemelding på deres supportnettside.

«Vi tar hver kundes bekymring og klage på alvor, også det begrensede antallet tilbakemeldinger om at iPhone 6s skrur seg av uventet. Som et resultat av våre undersøkelser, har vi funnet ut at et begrenset antall iPhone 6s-enheter, som er produsert i september og oktober 2015, inneholder et batterikomponent som ble utsatt for luft lenger enn det skulle, før det ble satt sammen til batteripakker», heter det blant annet fra Apple.

For to uker siden satte de i gang en løsning som gir gratis batterier for de berørte, skriver Side3/Nettavisen. Selskapet understreker at det ikke er snakk om et sikkerhetsproblem.

Apple skriver at batteriproblemene også kan gjelde mobiltelefoner kjøpt utenom det nevnte tidsrommet. De har mottat flere tilbakemeldinger fra folk om at iPhone 6s har skrudd seg uventet av. Uventede avslutninger kan skje fordi iPhone slår seg av for å beskytte dens elektroniske komponenter, heter det på supportnettsiden.

 «I et forsøk på å samle mer informasjon vil vi legge til en ytterlig diagnostikkfunksjon til iOS-programvareoppdateringen som vil være tilgjengelig neste uke. Dette vil gi oss informasjon som kan hjelpe oss med å forbedre algoritmene for håndtering av batteriytelse og avslutning. Dersom det kan gjøres forbedringer, vil det komme i fremtidige programvareoppdateringer.»

For to år siden innrømmet Apple et lignende problem, og selskapet byttet ut batterier på en del iPhone 5-modeller gratis.