– Vi beklager virkelig for besværet vi har forårsaket våre kunder

HAR FUNNET: Årsakene til feilen ved Samsung Galaxy Note 7 skyldes batterimodellen og produksjonsprosessen, melder selskapet.

HAR FUNNET: Årsakene til feilen ved Samsung Galaxy Note 7 skyldes batterimodellen og produksjonsprosessen, melder selskapet. Foto:

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

Samsung bekrefter batteri og produksjon som årsak etter å ha undersøkt over 2.000 telefoner.

DEL

Samsung bekrefter at problemene med Galaxy Note 7-modellen oppsto grunnet batteritypen og produksjonsprosessen. Flere forbrukere opplevde at telefonens batteri ble overopphetet og tok fyr.

– Vi tar ansvar for ikke å ha klart å identifisere og bekrefte problemene som oppsto på grunn av batterimodellen og produksjonsprosessen, sier Samsung.

Kunngjøringen fra selskapet kom mandag etter at Samsung i fjor opplevde det nyhetsbyrået AP omtaler som en av de største produktfiaskoene noensinne.

– Vi beklager virkelig for besværet og bekymringene vi har forårsaket våre kunder, sier Samsung-sjef Koh Dong-Jin mandag.

700 forskere og ingeniører har testet over 200.000 telefoner og mer enn 30.000 batterier for å komme til bunns i hva som forårsaket feilen. Om lag 1,000 forskjellige deler fra 450 forskjellige leverandører må til for å lage Galaxy Note 7. Samsung har ikke gått ut med hvem batterileverandøren er.

– Uansett hvilke deler vi bruker så ligger det overordnede ansvaret hos oss fordi vi ikke har forsikret oss om sikkerhet og kvalitet. Så langt synes ikke jeg det er riktig å skulle gå til sak mot noen, fortsetter Koh.

Verdens største produsent av smarttelefoner tilbakekalte 2,5 millioner Note 7-telefoner i september i fjor, og i oktober stoppet selskapet all produksjon av modellen.

Artikkeltags