Gå til sidens hovedinnhold

Skrur opp farten igjen

Artikkelen er over 5 år gammel

SKIEN: Mobilbrukere med nye telefoner kan snart få enda høyere hastighet på datatrafikken. Ny teknologi blir snart innført i Porsgrunn og Skien.

Først kom 4G, så ble det 4G+ og om ikke lenge er det 4G++ som gjelder.

Den nye standarden kombinerer tre forskjellige frekvenser og gir hastigheter på opptil 450 Mbps for nedlasting og 100 Mbps opplasting.

Telenor vil nå rulle ut denne teknologien i de største kommunene og både Porsgrunn og Skien finnes på listen.

De nye hastighetene vil kun være tilgjengelig for kunder med mobiltelefoner som støtter 4G++ (CAT9/CAT10).

- De teknologier vi nå kommer med vil gi våre kunder langt bedre mobilopplevelser, sier administrerende direktør i Telenor Norge, Berit Svendsen.

BEDRE DEKNING INNE

I løpet av våren innføres også en teknologi som kalles for Wifi Tale. Denne vil bruke det trådløse nettverket for å gi bedre lyd innendørs til mobiltelefonen.

– God innendørsdekning er ofte vanskelig å oppnå, og flere av våre kunder opplever dessverre at mobil tale og SMS ikke er tilgjengelig innendørs. Dette skyldes gjerne at byggematerialer hindrer mobilsignalene i å nå inn. Dette kan være tilfelle både hos bedrifter og i private hjem, sier Bjørn Ivar Moen i Telenor.

De fleste norske hjem og bedrifter har imidlertid et WiFi-nett, og gjerne et godt et. WiFi Tale går ut på å bruke WiFi-nettet i stedet for mobilnettet for å ringe og sende SMS. På denne måten vil mobilbrukeren kunne ringe og sende SMS der man i dag ikke har mobildekning. 

– Vi er i gang med å gjennomføre tester av teknologien, og tilbakemeldingene er positive. Nå skal vi finpusse på funksjonaliteten og utvider testingen før vi i vår lanserer også denne tjenesten til kundene våre. Og akkurat som med 4G Tale, vil WiFi Tale automatisk inngå i kundenes abonnement, det blir altså ingen ekstra kostnader, sier Bjørn Ivar Moen.

Telenor gjør WiFi Tale tilgjengelig først på mobiltelefoner fra Samsung og Sony som støtter teknologien. Etter hvert vil iPhone med støtte for WiFi Tale få tjenesten.