Mistenkelig eske var ikke bombe

Foto:

Artikkelen er over 7 år gammel

SKIEN: Torsdag formiddag ble det slått full alarm da en mistenkelig eske ble oppdaget bak DNB-bygget i Skien. Store politistyrker og en bombegruppe fra Oslo jobber i flere timer med å undersøke esken. De ansatte i banken, og folk i byggene i nærheten ble evakuert.

DEL

Det var vaktmesteren i DNB-bygget som klokken 09.21 meldte fra om den mistenkelige pakken. Politiet fant grunn til å ta situasjonen alvorlig, og etter det TA erfarer skal pakken ha ligget i bakgården en stund før aksjonen ble iverksatt.

Ifølge operasjonsleder Terje Pedersen ved Telemark politidistrikt var esken på 50 ganger 50 centimeter, og skal ha stått på en tralle bak bygget. Politiet skal ikke ha fått inn noen trusler i forkant av oppdagelsen av esken.

SPERRET AV GATER

Politiet sperret av store deler av Skien sentrum, og mellom 20 og 30 politifolk deltok i aksjonen. Trafikken ble dirigert vekk fra stedet, og et område på en radius av 100 meter ble sperret av for folk.

I tillegg var også mannskap fra brannvesen og ambulanse på stedet.

Politiet i Telemark hadde kontakt med bombegruppa i Oslo som ønsket å ta en nærmere titt på esken. Klokken 11.30 ankom bombegruppa Skien, og begynte med sine undersøkelser.

Da en av bombegruppas roboter kjørte bort til esken kunne det høres et smell, men dette smellet var en naturlig del av undersøkelsen, kunne operasjonsleder Pedersen berolige.

AKSJONEN AVSLUTTET

Klokken 13.00 ble sperringene i Skien sentrum fjernet, og aksjonen avsluttet.

Innsatsleder Petter Ebbesberg forteller til TA at bombegruppa har uskadeliggjort innholdet av esken, og at innholdet var ufarlig.

Han vil foreløpig ikke gå ut med hva innholdet var.

Politiet har i løpet av torsdagen blitt kontaktet av noen vitner, og politiet vil nå jobbe videre med å finne ut av hvem som har plassert esken på stedet.

Artikkeltags