- Jeg fikk vite det nesten akkurat, forteller Inger Marie på telefon fra sykehuset i Kina, der hun fikk den fantastiske nyheten i går.

KVITT SVULSTENE

- Vi er tre stykker her nede med kreft i hjernen. To av dem er nesten kvitt svulstene og mine er helt borte. Det kan ikke forklares. Jeg skjønner ikke noe av det enda, sier Inger Marie, med en glad stemme.

For to uker siden måtte hun tilbake til Center of Gene Therapy and Surgical Oncology i Beijing fordi det ble funnet en ny svulst bak panna.

Stemmen hennes var da tydelig preget av den tunge beskjeden og den lange behandlingen som ventet henne på nytt.

- Da var jeg veldig sliten, bekrefter Inger Marie.

FLOTT JULEGAVE

Hun skal tilbringe seks-sju uker til i Kina for etterbehandling, før hun kan dra hjem. For tiden er det faren hennes som er reisefølge. Den første hun delte den gode nyheten med, var samboeren Anund Dyrud.

- Han synes det var en flott julegave. Jeg har ikke sett bildene enda, men forrige gang jeg så bilder av hodet for tre til fire uker siden, kunne jeg se at det var svulster der.

TØR IKKE HELT Å JUBLE

Hun aner ikke hva slags type etterbehandling som venter. For øyeblikket vet hun ikke helt hva hun skal si og føle.

- Det har vært en stor spenning hele høsten og så er jeg plutselig kommet så langt. Det er jo helt utrolig.

- Tør du å slippe gleden løs?

- Nei, jeg tør ikke å slippe alt løs, men kan ikke helt la være. Akkurat nå skal pappa og jeg til å legge oss. Det er kvelden her, forklarer Inger Marie om tidsforskjellen.

Ifølge 31-åringen fra Bø kan kreftbehandlingen hun har fått i Kina, også utføres i Norge.

- Men de tør ikke. Professor Lee, som behandler meg, er en ettertraktet lege i Norge og USA, men han ønsker bare å jobbe i Kina.

MANGE TELEFONER

- I kveld kommer det til å komme mange telefoner, konkluderer Inger Marie, mens hun ler litt innimellom.

Nyheten er så fantastisk at den er vanskelig å fordøye for henne på et par timer.

- Jeg skal kontrolleres i Norge, også. Å dra ned hit igjen var ikke planlagt, men jeg måtte fordi det ble oppdaget en ny svulst, legger hun til.

Før den første reisen til Kina, hadde fått beskjed av norske leger at hun hadde fire måneder igjen å leve.

STØTTE FRA BØ

I Bø har familie, venner, næringsliv og øvrige innbyggere støttet den kreftsyke 31 - åringen med mange hundretusen kroner. Inger Marie Olsen er overveldet over støtten. Det er også opprettet en Facebook - gruppe.

Det er en kombinasjon av genbehandling sammen med medisin basert på gammel kinesisk naturmedisin kombinert med cellegift, som er metoden Inger Marie Olsen har vært gjennom - og som nå har tatt knekken på svulstene.