Fant hunden sin skutt og nedgravd i skogen – nå etterforskes saken av politiet

POLITIANMELDT: Eieren av hunden Bentley, som ble funnet skutt og drept, politianmeldte saken tirsdag formiddag.

POLITIANMELDT: Eieren av hunden Bentley, som ble funnet skutt og drept, politianmeldte saken tirsdag formiddag. Foto:

MIDT-TELEMARK: Fredag kveld forsvant hunden Bentley (3,5 år) fra hjemmet sitt i Midt-Telemark, og det kom raskt inn tips om at det var hørt to skudd fra en gård. Mandag kveld ble Bentley ble funnet skutt og nedgravd i skogen, kun et par kilometer fra den nevnte gården.

DEL

Det var i Midt-Telemark ved 22-tida fredag kveld at den store blandingshunden Bentley (3,5 år) klarte å ta seg ut på egenhånd etter en luftetur. Hundeeieren, eierens familie og venner og kjente satte raskt i gang en leteaksjon og de etterlyste tips på Facebook. Og neste dag fikk de tips fra flere som hadde hørt to skudd fra en gård i nærheten.

Da hundeeieren oppsøkte denne gården, bekreftet gårdbrukeren der at de hadde skutt to skudd fredag kveld. Men gårdbrukeren forklarte at de kun hadde skutt en skabbrev, som var kjørt vekk. Dermed fortsatte hundeeieren og vennene den storstilte leteaksjonen etter Bentley. Foruten om å gå på leting, tok de mange telefoner til folk i området, la lapper i postkasser og la ut meldinger på Facebook.

– Kan ikke forveksles med rev

Sent mandag kveld fant venner av hundeeieren den savnede hunden Bentley skutt og drept. Hunden ble funnet begravd på et sted hvor det tidligere er dumpa sauekadaver fra gården hvor det ble hørt skudd. Og eieren og vennene mistenker nå at hunden kan være skutt ved en feiltakelse, og at den som står bak nå skjuler hva som skjedde.

– Hunden lå ikke dypt begravet, vi trengte bare å ta noen krafsetak før vi fant den. Bentley er kjempestor og den kan ikke forveksles med en rev. Uansett så var det mørkt da skuddene ble hørt, og en skal jo ikke skyte på noe en ikke vet hva er i mørket. Hunden ble funnet nedgravd i skogen ved en traktorvei, rundt to kilometer fra gården hvor de to skuddene ble hørt. Hunden hadde en skuddskade i buken og den var også skutt med et nakkeskudd, sier en venn av hundeeieren.

Vennen av hundeeieren sier at de har gått flere døgn i uvisshet og at de har brukt mye tid på leteaksjonen.

– Vondt

Hundeeieren selv synes det er veldig vondt at leteaksjonen endte med at de fant Bentley skutt og drept, og ekstra ille at noen faktisk har skutt hunden uten å fortelle sannheten.

– Bentley var en blandingshund av labrador, border collie og husky. Den var ganske stor og nesten hvit i fargen, så den kan ikke forveksles med en rev. Men i mørket kan det jo kanskje være vanskelig å se. Vondt er dette uansett, men det hadde kanskje vært lettere å takle hvis den som har gjort det kunne ha sagt hva som skjedde, at her er det skutt en hund ved en feiltakelse, slik at vi hadde fått vite sannheten, mener eieren.

Personen de mistenker for å ha skutt hunden er konkurranseskytter og jeger, og eieren mener derfor at det er åpenbart at denne personen kjenner reglene i forhold til når det er tillatt å avlive en hund på egen grunn, samt jaktreglene og jakttidene.

– Jeg mener at personen vi mistenker prøver å skjule hva som har skjedd. Jeg har ringt politiet hver dag etter at Bentley forsvant, og de har ikke fått inn noen meldinger om feilskutte dyr de siste dagene, sier eieren, som tirsdag formiddag var på Midt-Telemark lensmannskontor i Bø og anmeldte saken.

Lensmann Sigrid Dahl i Midt-Telemark hadde nylig hatt besøk av hundeeieren da TA ringte tirsdag formiddag.

– Jeg kan bekrefte at vi har mottatt en anmeldelse på en sak der er en hund er skutt og at saken er under etterforskning, sier Dahl.

Artikkeltags