Dette vil helt klart gjøre noe med framkommeligheten under matfestivalen i år. Arrangøren oppfordrer flest mulig til å reise kollektivt, sykle eller til å gå.

– Jeg håper at folk er positive og tar dette med godt humør, sier daglig leder Cecilie Kollstrøm i Mersmak.

Brua mellom Arkaden og Langbryggene vil altså være åpen for biltrafikk. Det er imidlertid ikke mulig å komme videre opp i sentrum for annet enn busser. Torggata er som kjent stengt for trafikk på grunn av pågående anleggsarbeid ved Landmannstorget mellom Skistredet og rundkjøringen ved Kaffehuset.

Kongens gate er stengt for all trafikk mellom Landmannstorget/Skistredet og rundkjøring ved Kaffehuset på grunn av de samme arbeidene. Kongens gate er åpen for buss i rute.

På grunn av sikkerheten til de besøkende både med tanke på trafikk og terrorberedskap vil fotgjengerfeltet mellom Kaffehuset og Langbryggene være stengt med høye gjerder. Kollstrøm i Mersmak forteller at hovedfartsåren mellom de to områdene vil være fotgjengerfeltet under bruene.

Jernbanebrygga er for øvrig også stengt for trafikk på grunn av de pågående anleggsarbeidene med å utvide veien til to felt.

Parkering

En rekke parkeringsplasser blir også berørt av den populære matfesten. Parkeringsplassen foran Kaffehuset stengte allerede mandag denne uken.

Det får styrelederen for Vestfold og Telemark elbilforening til å rase.

– Jeg skulle selv lade bilen der i går og ante ingen ting om dette på forhånd, sier Geir Elsebutangen.

Dette er byens eneste hurtiglader for elbiler og det viser jo at de ikke ønsker tilreisende som kommer med elbil, fortsetter han.

Dette avviser matfestivalen.

– Selv om dette er den eneste hurtigladeren finnes det andre steder å lade. Vi er avhengig av å stenge av denne plassen når vi lager rigger en matfestival med opptil 50 000 besøkende, sier den daglige lederen i Mersmak.

Følgende parkeringsplasser vil også være stengt eller redusert under festivalen:

Parkeringsplassen til Q-park på Jernbanebrygga vil være stengt fra onsdag 21. august kl. 16.00 til søndag 26. august kl. 18.00.

Store deler av den kommunale parkeringsplassen på samme sted er reservert Mersmak sine utstillere fra fredag 24. august til søndag 26. august.

Det vil være noe ledig kapasitet og bilene som skal inn her må kjøre fra Nedre Elvegate.

Parkeringen til Micasa på Bryggeparken vil være stengt fra fredag 24. august kl. 07.00 til lørdag 25. august kl. 24.00.

– Vi ber om forståelse for endringene, og håper at dette ikke skaper store problemer for besøkende. Besøkende med bil oppfordres til å parkere i Bygarasjen, Arkaden, Marensro eller på p-plasser litt utenfor sentrum, oppfordrer arrangøren.