Mer værvirvar

PROBLEMSNØ: Snøen lavet ned over Telemark i går. Det skapte store problemer for bilistene.

PROBLEMSNØ: Snøen lavet ned over Telemark i går. Det skapte store problemer for bilistene. Foto:

Av
Artikkelen er over 8 år gammel

Hvis du synes søndagens vær var plagsomt, bør du stålsette deg denne uka. For da meldes det først om sludd og regn og deretter snø – og regn. Temperaturene vil synke – og stige.

DEL

Gå høsten i møte - KUN 88 kr for 8 uker med papiravisen og alt innhold på nett

Les også: Mange mistet strømmen

Både lørdag og søndag var det flere trafikkuhell i Telemark, og det ble meldt om vanskelig kjøreforhold. Søndag mottok politiet en rekke klager på at veier ikke var brøytet.

- Men jeg kan forsikre at alt av tilgjengelige mannskaper er ute og rydder veiene. Bilister som må ut på veien rådes til å være tålmodige og kjøre forsiktig, sier operasjonsleder Leif Myrtvedt i Telemark politidistrikt til TA søndag ettermiddag.

SNØ OG VIND

Søndag ble det faktisk meldt om vanskelige kjøreforhold på samtlige veier i Østlandsområdet. Minusgrader kombinert med regn eller snø førte til svært glatte kjøreforhold.

Mye snø og sterk vind førte til at en rekke fjelloverganger var stengt hele dagen. Det gjaldt riksvei 7 over Hardangervidda, E134 over Haukelifjell og riksvei 13 over Vikafjellet. Stengt var det også på strekningene Hol-Aurland og Tyin-Årdal. På riksvei 9 mellom Hovden og Haukeli var det kolonnekjøring.

Mandag morgen skal fjellovergangene være åpne.

Vegtrafikksentralen opplyser mandag morgen at det er snø og isdekke, - 6 grader, lett bris og oppholdsvær på RV9 (Hovden - Haukeli). På E134 over Haukelifjell er det snø og isdekke, -7 grader, lett bris og oppholdvær.

Sjekk veiene i Telemark her ( Lenke til Statens vegvesen )

Sjekk været her:

BARE FLY

Mye snø førte til forsinkelser i tog- og flytrafikken.

På Sandefjord luftehavn Torp var det også en rekke forsinkelser, inntil to timer, og én kansellert avgang.

- Dette må vi regne med under slike forhold, men vi har kontroll på situasjonen. Vi brøyter med jevne mellomrom og bruker ikke mer enn 20 minutter på å rydde alle banene for snø, sier administrerende direktør Alf-Reidar Fjeld ved Sandefjord luftehavn Torp.

- Hva med de telemarkingene som skal fly i dag og i morgen?

- Det er ingen fare for kanselleringer eller store forsinkelser. Jeg kan ikke se noen grunn til å la være å fly fra vår flyplass de neste dagene.

  • Har du tatt bilder i snøværet? Send bildene til desken@ta .no. MMS med kodeord TAFOTO til 2005

TRAILERTRØBBEL

Søndag kveld, omkring klokka 20, meldte politiet om en trailer fra Litauen som slet med å komme seg opp bakkene på Meheia. UP kom på stedet og fikk ordnet opp. Noen timer tidligere på dagen sto et vogntog fast på E134 på Toppen. Takket være politiet kom det seg etter hvert løs.

Søndag kveld fikk for øvrig en bilist i en koksgrå Mercedes hjelp fra Falken etter å ha kjørt av veien på E18 gjennom Grenland. Da bilen var på veien igjen, satte føreren bil i gir og stakk av regningen på 1250 kroner. Politiet var på utkikk etter ham resten av kvelden.

I Drangedal var det på toppen av alt mange uten strøm søndag ettermiddag.

I den siste rapporten fra politiet omkring klokka 22.45 søndag kveld, kom det fram at en ny trailer sto fast på E18 ved Lanner.

Når det gjelder resten østlandet, meldte Viking i følge Dagbladet om 300 bilberginger på Østlandet. Det var på det verste to timers ventetid på å få hjelp.

Morgentoget fra Bergen til Oslo ble en time forsinket, mens andre tog på strekningen hadde mindre forsinkelser.

Rygge lufthavn måtte stenge et par timer søndag ettermiddag for å rydde snøen som falt i store mengder, ifølge Moss Avis.

VÆRET SOM KOMMER

Meteorologene har utsiktene for de neste dagene i Telemark klare (yr.no). I dag meldes det ved kysten om liten kuling, sludd og regn, lokalt mye nedbør, men minkende utover mandag. Indre strøk får snø.

I morgen blir sludd eller regn ved kysten og liten kuling, oppholdsvær på kvelden; i indre strøk snø eller sludd.

Onsdag blir det snø av og til dels regn ved kysten. Stabil temperatur. Torsdag vil temperaturen synke, men senere stige igjen. I perioden torsdag til søndag ventes det bris til kuling.

De som liker å prate om vær og vind vil med andre ord være travelt opptatt de neste dagene.

Artikkeltags