Meningsmåling viser stabile tall i Telemark

Foto:

Artikkelen er over 8 år gammel

SKIEN: Den tredje meningsmålingen som TNS Gallup har gjort for TA og NRK Telemark viser ikke store endringer. Velgermassen i Telemark virker stabil på fylkesmålingen.

DEL

Til nå i høst har TNS Gallup gjort tre målinger for TA og NRK Telemark. Endringen som har vært for de forskjellige partiene på disse tre målingene ligger godt innenfor feilmarginene i en slik måling som er gjort blant 600 personer i fylket.

Mye tyder på at det er stor stabilitet i velgermassen. Noe som gjør det ekstra spennende de siste par ukene før valget. Dette har vi også sett i de kommunale beregningene som vi har presentert daglig, kommune for kommune.

AP SYNKER YTTERLIGERE

Arbeiderpartiet fikk en god oppslutning på den første meningsmålingen som ble presentert 12. august, da partiet fikk 41,5 prosentpoeng. Deretter gikk de noe ned på vår andre måling og på denne tredje målingen går de ytterligere ned, nå til en oppslutning på 38,6 prosentpoeng.

Men sammen med SV, Rødt og Senterpartiet ville Ap kunne sikret seg et flertall i fylkestinget hvis målingen hadde blitt valgresultatet. Men det er ørsmå marginer. Og foreløpig er det ingen som vet hva Senterpartiet vil gjøre etter valget. Men slik situasjonen er nå kan det se ut som Sp kan havne i en vippeposisjon, noe som sikkert vil passe Terje Riis-Johansen godt.

HØYRE OG FRP STABILE

Også for Høyre og Frp så ser tallene stabile ut. Høyre startet på 15,0 prosentpoeng på vår første måling og får denne gangen 18,0 prosentpoeng, litt ned fra forrige måling. Frp får 16,8 prosentpoeng og går litt opp.

For de andre partiene har det også vært små bevegelser siden vår første måling. Så små at det er langt innenfor feilmarginene.

På disse målingene kan feilmarginen være på fire prosentpoeng, størst for de største partiene. De største utslagene som har vært fra første måling er Ap ned 2,9 prosentpoeng og Høyre fram 3,0 prosentpoeng. Det viser noe av stabiliteten som er i Telemark for tiden. Så gjenstår det å se om mobiliseringen som er ventet fra partiene fram til valget vil slå ut på målingene framover.

SMÅ ENDRINGER

For de andre partiene er det som sagt små endringer. Rødt får denne gang 3,3 prosentpoeng, som er noe fram og det beste så langt i høst. SV får 3,7 prosentpoeng og går noe fram fra sist, men ligger fortsatt veldig dårlig an.

Venstre får 5,4 prosentpoeng og ligger an til å gjøre et godt valg.

For Senterpartiet er oppslutningen 5,2 prosentpoeng, og partiet sliter, på samme måte som SV.

KrF får denne gangen 7,1 prosentpoeng og er ikke langt unna valgresultatet fra 2007.

Gruppen andre får 1,9 prosentpoeng. Det er grunn til å tro at det i denne gruppen er Miljøpartiet de grønne som har brorparten av oppslutningen.

Artikkeltags