Ikke engang hos TA…

Artikkelen er over 4 år gammel

Vi får innimellom kjeft. Vi i media altså. Vi i TA altså. Det er ikke alltid det er helt urimelig at vi får det heller. Noen ganger er det vel fortjent.

DEL

Det hender rett som det er at vi tar munnen litt for full, er upresise, bommer på vinkling eller framstiller en sak slik at den, rent objektivt sett, blir feilaktig oppfattet.

Det er helt greit. Det må vi tåle.

Men når vi får kjeft for den såkalte «plussingen», så synes jeg i grunn kritikerne bommer. «Plussing» er altså saker på internett, på ta.no, som er forbeholdt våre abonnenter.

Du som leser dette nå er kanskje abonnent  og leser det i papiravisen eller i e-avisen. Kanskje du er en av dem som ofte er inne på ta.no uten å være abonnent. Kanskje du har snublet inn på det via Facebook.

Det er mange veier til Rom, men det er ikke så få veier inn i TA-stoffet heller.

Men er du abonnent har du altså, i tillegg til å få en papiravis hjem i posten hver dag, rett til å lese «alt» vi har på nett. Internett. Du kan til og med få se direkte de fleste fotballkampene som Odd2, Pors og Notodden spiller, på nett. Dette tilbyr vi deg som en del av vårt gode forhold til våre kunder.

Men når folkene som ikke betaler for TA, som ikke ønsker å være kunder hos oss, likevel skjeller oss ut er det annerledes. Når de er sure fordi vi forbeholder en del stoff for våre kjære kunder, så føler jeg i grunn man skyter enda høyere over mål enn Odd2 og Pors gjorde et par ganger i den direkte sendte kampen mandag. 

Spesielt fordi man faktisk får en god del lesestoff gratis, på tross av at man ikke abonnerer. Denne uken har blant annet Anne Ragnhild Kjær Stis glimrende kommentar om «Drømmeknuseren» gått land og strand rundt. Mellom 70 000 og 80 000 mennesker har lest om hvordan skienskvinnen reagerte på statsrådens uttalelser på radio.

Det finnes neppe noen rørleggere som med glede utfører sitt yrke hjemme på badet ditt, uten å ta betalt. Coop Prix er ofte billige, men de kan ikke gi bort maten sin. Til og med lærere i folkeskolen må ha betalt, selv om skolegangen gjerne finansieres av kommunen din.

Og slik er det med journalistikken også.

For i det hele tatt kunne drive journalistikk, for å følge med på viktige, og noen ganger ikke så viktige, nyheter så trenger vi ha en økonomi.

Til gjengjeld leverer vi svært mye til dem som er abonnenter, dem som er såkalte «pluss»-kunder. Sannsynligvis er det mange tusen lesere av TA som er det, og som betaler for det, men som ikke helt har fått det med seg. Så sjekk gjerne opp om ikke du er blant dem. Logg deg inn på www.ta.no og på  aID-systemet, og vips så får du enda mer for pengene.

Og til dere som absolutt ikke vil være kunder: Dere skal få dere også.

Noe.

Som hendelsesnyheter og en del annet, men gratispassasjerer får sjelden sitte på første klasse. Ikke engang hos TA.

Artikkeltags