Vurderer elektrisk motorsykkel

KLAR: Slik kan Jon Atle Johnsen være klar til Bypakke Grenland, han vurderer å kjøpe den elektriske motorsykkelen Zero.
Foto: Roar Hushagen

KLAR: Slik kan Jon Atle Johnsen være klar til Bypakke Grenland, han vurderer å kjøpe den elektriske motorsykkelen Zero. Foto: Roar Hushagen

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

PORSGRUNN: Dette kan være Jon Atle Johnsens måte å møte Bypakke Grenland på: En elektrisk motorsykkel som går fra null til hundre på 3,3 sekunder.

DEL

– Jeg er interessert, spesielt nå som Bypakka Grenland kommer, sier han.

Han har allerede en motorsykkel, og slipper sånn sett unna bomavgiften, men for skiensmannen er motorsykkelen et billigere alternativ enn elbil.

– Det er et fullverdig alternativ for meg, sier han. Han har i så fall tenkt å bruke den hele året.

– Det gjør jeg nå også, jeg får piggdekk til vinterbruk. Det finnes bare dårlige klær. Jeg kjører også mc på vinteren og er mer enn middels interessert i motorsykler, forteller han.

Lange køer

Det var nok også de fleste som dukket på mc-messa i Porsgrunnshallen. Det var kø helt ut på utsida da TA kom en drøy time etter åpning, og det var fortsatt noen som stod i kø en time senere.

SOLID TRØKK: Arrangør Nils Aage Tangvald i Brevik mc, kunne glede seg over et solid trøkk.

SOLID TRØKK: Arrangør Nils Aage Tangvald i Brevik mc, kunne glede seg over et solid trøkk.

– Dette er et veldig godt oppmøte. Det er sjelden det kommer så mange med en gang. Det var kø fra vi åpnet opp. Det største trøkket pleier vi å ha mellom klokka 12.00 og 14.00, sier arrangør Nils Aage Tangvald i Brevik mc. Det er sjuende året klubben arrangerer.

– Vi har 180 medlemmer og 60 av dem jobber fra torsdag til søndag. Dette er vårt økonomisk fundament, og da slipper medlemmene dugnader andre dager i året. Alt går tilbake til klubben, som vi bruker til turer og holde klubbhuset i ordentlig stand.

Denne mc-messa blir arrangert annethvert år.

– De årene vi ikke arrangerer er det messe på Lillestrøm, forteller Tangvald, som mener Brevik mc-klubb har blitt en mer profesjonell arrangør.

– Den store fordelen her er at selger og kjøper møtes direkte. Det går ikke via en forhandler.

Brevik mc-klubb gjør også gode penger på en utlodning.

– Vi fikk en moped av Osebakken mc til premie. Det er bare fantastisk og det er vi veldig takknemlig for, sier Hilde Karlsen og viser til et bord med effekter som heldige loddvinnere kan stikke av med på siste dag av messa.

PREMIE: Takket være Osebakken mc, var denne mopeden førstepremien i en utlodning.

PREMIE: Takket være Osebakken mc, var denne mopeden førstepremien i en utlodning.

Første gang

Carpoint fra Oslo er her for første gang, og med sine elektriske motorsykler opplever de stor interesse.

– Allerede fra vi kom i går ettermiddag har interessen vært stor, forteller daglig leder Kjetil Kamark.

Det stimlet mange rundt de elektriske syklene. De lager ikke samme gromme lyden som en vanlig motorsykkel, men de er ekstremt spreke. Energica ego har i test med Tesla-modellen 85D dratt ifra.

CBP fra Skien markerer seg godt på messa.

– Vi har vel nesten halvparten av plassen her, og vi ser dette som en viktig anledning for oss på vinterstid, sier Morten Jensen.

Årets store nyhet herfra er Honda Africa Twin, en relansert kultsykkel.

– Den har markedets lengste fjæringsvei, og er bygd for offroad. Den har ABS-bremser bak som kan slås som gjør denne sykkelen spesielt egnet for vanskelig kjøreforhold, forteller Richard Skyer.

Artikkeltags