Den svenske burgerkjeden Max ble etablert i Sverige i 1968. I dag har de 3500 ansatte og de 96 restaurantene omsatte for drøyt 1,8 milliarder svenske kroner i 2013.

Kjeden som fortsatt er familieeid står nå foran en kraftig ekspansjon og planlegger å åpne 150 nye restaraunter i Norge, Sverige og Danmark i årene framover. Rundt 50 av disse kommer hit til landet.

Tipset om Bergbys-konkursen

- Jeg vet godt at Bergbys er konkurs. Jeg kjenner konseptet deres og har truffet Hans Ole Bergby ved flere anledninger, sier Richard Bergfors.

Han er administrerende direktør ved det svenske hovedkontoret til burgerkjeden Max. Han understreker at det er noen år siden det sist var kontakt mellom de to. En annen porsgrunnsmann har imidlertid vært i kontakt med Bergfors senest i dag.

- Ja, jeg fikk en teksmelding fra Petter Stordalen i dag tidlig. Han fortalte meg at Bergbys er konkurs, forteller bugerdirektøren.

Etter det TA erfarer skal lokale investorer være i ferd med å starte opp igjen den lokale burgerkjeden, men Bergbys må belage seg på enda tøffere konkurranse i årene fremover.

Åpner i Larvik

- Ja Grenland er absolutt et av områdene vi ser på, bekrefter Bergfors.

Kjeden har i dag fire restauranter i Norge og åpner en ny restaurant samtidig som Ikea åpner i Larvik.

Kjeden satser i første omgang i Stor-Oslo og det er her Max vil legge inn trykket den første tiden. Etter hvert ser de for seg å vokse utover i landet for øvrig og da er Grenland et interessant område.

- Det kan være vi fraviker noe fra denne planen dersom vi får gode samarbeidspartnere eller gode lokasjoner. Han utelukker derfor ikke at etableringen i Grenland kan skje tidligere. Vi ser for oss at veksten skal komme med en kombinasjon av franchise og egeneide restauranter, sier Richard Bergfors.

- Tidkrevende

Nå snakker kjeden med eiere av kjøpesentre og andre eiendomsforvaltere over hele landet. Max vil også være på plass på en stor matmesse i Lillestrøm over nyttår for å søke mulige franchisetakere.

- Dette er en tidkrevende prosess, men vi åpner nye restauranter så raskt vi bare kan, avslutter administrerende direktør Richard Bergfors hos Max Burgers.