Vil minske matsvinn med ny pølseapp

RUNDTUR: Gründer Kurt Falch Stokke viser stasjonssjef ved YX Stathelle, Tarjei Talleivsen, matsvinn-appen «Pølseappen».

RUNDTUR: Gründer Kurt Falch Stokke viser stasjonssjef ved YX Stathelle, Tarjei Talleivsen, matsvinn-appen «Pølseappen». Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

BAMBLE: Sunnmøringene bak matsvinn-appen «Pølseappen» er på friertur i Telemark.

DEL

– Det er jo helt skrullete. Hvert år kaster kiosknæringen og bensinstasjonene i landet 70.000 tonn mat - og hele fem og en halv million pølser! sier gründer Kurt Falch Stokke og medarbeider og medgründer Ragnar Hatlø til Tidens Krav.

Siden begynnelsen av august har gründerduoen reist land og strand rundt for å promotrere appen, de mener alle burde ha.

Mye svinn

Nå har de tatt turen til XY-stasjonen på Stathelle i Bamble, for å få til et samarbeid med bensinstasjonen.

– Vi har mye svinn, så dette er en veldig fin måte å nå ut til kundene på, forteller stasjonssjef Tarjei Talleivsen til TA, søndag kveld.

Han ble kontaktet av gründerne i forrige uke, og fattet interesse med det samme.

– Dette har jeg tro på. Folk må bare bli kjent med det, så ser vi at fler og fler stasjoner blir med, sier Talleivsen.

Men så langt har brukere av appen latt vente på seg. Hittil er det kun 3.500 som har lastet ned appen, og et fåtall befinner seg i Telemark.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Få napp, last ned en pølseapp!

Få napp, last ned en pølseapp! Foto:

 

– Enkelt

– Du søker opp pølseappen, den er gratis, og laster den ned på telefonen din. De bensinstasjonene som er med på dette vil da kunne ringe av et område og se sine kunder, forteller Falch Stokke.

Dermed kan bensinstasjonene sende ut varslinger til potensielle kunder i området om at de har mat til halv pris.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Sunnmøringene Ragnar Hatlø (til venstre) og Kurt Falch Stokke er på frierferd  for å selge konseptet «Throw No More» som skal bidra til å hindre matsvinn.

Sunnmøringene Ragnar Hatlø (til venstre) og Kurt Falch Stokke er på frierferd for å selge konseptet «Throw No More» som skal bidra til å hindre matsvinn. Foto:

 

Pålagt å kaste mat

Ideen kom en kveld da Stokke var sulten. Fem på elleve ringte han den lokale bensinstasjonen og spurte om det var åpent. Ja, svarte de. Så dro han ned.

– Jeg så det lå en burger på grillen, så jeg sa: «En hamburger, takk». Men jeg fikk ikke kjøpe den. Grillen var stengt. Maten skulle kastes. Det lå også pølser der, men også disse skulle i søpla. «Da kan jeg vel få pølsa gratis i stedet for at den kastes», spurte jeg. Men nei. De var pålagt å kaste maten. «Kan jeg få to pølser til prisen for én, da?» Og det var greit, da fikk han jo i hvertfall solgt en pølse, var svaret.

Pølsegutta forteller at Innovasjon Norge har gått inn med 918.000 kroner, et oppstartslån, for å støtte «Throw No More», forteller videre at det vises interesse for deres konsept også nedover Europa. De vokser seg med andre ord ut av sitt gode pølseskinn.

Artikkeltags