Nå stenger Ole kiosken

FLYTTTER: Snart stenger Ole Johan Kristensen gatekjøkkenet ved Voldskrysset og åpner butikk i Kilebygda.

FLYTTTER: Snart stenger Ole Johan Kristensen gatekjøkkenet ved Voldskrysset og åpner butikk i Kilebygda. Foto:

Artikkelen er over 4 år gammel

SKIEN: Oles kiosk og gatekjøkken ved Voldskrysset ikke langt fra Herre har blitt et fast stoppested for mange veifarende de siste årene. Nå er det snart slutt på thaimat og burgere i krysset, men de som elsker maten hans behøver ikke fortvile.

DEL

Ved utgangen av denne måneden er det definitvt slutt på gatekjøkkenet i det sterkt trafikkerte krysset. I stedet får Kilebygda noen kilometer unna en helt ny dagligvarebutikk med burgere og pølser i tillegg til melk og brød.

Det er kiosken kloss inntil veien mot Drangedal i enden av Kilevannet som nå skal fylles med dagligvarer, i tillegg til fastfood og tipping. Går det som den nye innvehaveren håper på blir det også ølservering på plattingen bak butikken allerede neste sommer. I så fall er Kilebygda i ferd med å få sin første pub.

POPULÆRE VÅRRULLER

Det var i april 2010 Ole Johan Kristensen åpnet luka på gatekjøkkenet og siden den gangen er det solgt flere tusen vårruller fra kiosken i Voldskrysset. Hans kone er fra Thailand og det er bakgrunnen for at han i sin tid startet salget av den populære maten til reiseglade nordmenn.

I tillegg har det gått unna med burgere, pølser og andre kioskvarer. Han forsøkte seg også på salg av lokalmat fra den gamle bensinstasjonen, men det viste seg å gå heller dårlig.

Foto:

Nå håper Kristensen på enda høyere omsetning når han flytter butikken til den nedlagte kiosken ved Kilevannet noen kilometer unna i retning Drangedal. Butikken blir en del av Nærmatkjeden.

HØYERE OMSETNING

- Ja, det skal bli deilig å få et lokale hvor kundene kan komme inn, sier Kristensen. Ikke minst håper han at det vil øke omsetningen i vintermånedene. Den siste tiden har kiosken ved Kilevannet stått tomt, men etter at dagligvarehandelen tok slutt for åtte år siden har det stort sett vært solgt pølser og burgere. Nå blir det dagligvarebutikk igjen i tillegg til fastfood og thaimat. Dette blir på ingen måte Telemarks største butikk, men han lover et godt vareutvalgt i forhold til den begrensede plassen.

Her kommer det en liten nærmatbutikk med dagligvarer i tillegg til gatekjøkkenet. På sikt drømmer han også om å få på plass ølservering.

Her kommer det en liten nærmatbutikk med dagligvarer i tillegg til gatekjøkkenet. På sikt drømmer han også om å få på plass ølservering. Foto:

I Kilebygda har nyheten om den nye butikken spredt seg som ild i tørt gress.

- Ja, de er veldig fornøyde og har lovet meg å bruke butikken, sier Kristensen. Spesielt opptatt har de vært av ølsalget og Kristensen har allerede fått ønsker om konkrete ølmerker som bør være en del av varetuvalget.

PUSSER OPP

Nå skal han igang med å søke om salgsbevilling for øl og etter hvert håper han også på å få skjenkebevilling til den store plattingen bak butikken.

-Ja, jeg har jo ikke søkt enda så vi må jo se på hva som må til for at det lar seg gjennomføre i praksis, sier den ferske kjøpmannen.

Innen 1.oktober må Ole stenge gatekjøkkenet ved Voldskrysset og innen den tid håper han å få igang den nye butikken.

- Det gjenstår en del oppussing, men jeg håper å være igang så fort som mulig, avslutter Kristensen.

Artikkeltags