Åpningsdatoen har vært hemmelig frem til nå

Mælefjelltunnelen åpnes 19. desember. 16. november blir det åpen dag hvor publikum kan komme inn i den store Fjellhallen midt i tunnelen. Foto: Tor Arvid A. Gundersen, Statens
vegvesen.

Mælefjelltunnelen åpnes 19. desember. 16. november blir det åpen dag hvor publikum kan komme inn i den store Fjellhallen midt i tunnelen. Foto: Tor Arvid A. Gundersen, Statens vegvesen. Foto:

Snora skal klippes 19. desember for Mælefjelltunnelen på E134 mellom Hjartdal og Seljord.

DEL

Datoen har vært holdt hemmelig helt til nå: Snora klippes klokka 12.00 av

samferdselsminister Jon Georg Dale torsdag 19. desember.

- Alt ligger nå til rette for at vi skal klare å åpne som vi har lovet. Vi har sagt at vi skal åpne til jul i år, og det gjør vi, forteller prosjektleder Trond Øygarden i Statens vegvesen i en pressemelding mandag.

Om kort tid går Statens vegvesen i gang med testing og utprøving av alle installasjoner som finnes i tunnelen. Til sammen er det over 20 000 ulike elektroniske signaler som skal koordineres for å kontrollere alt utstyr i tunnelen.

Når alt er testet og eventuelle feil rettet opp, starter opplæring av personell på Vegtrafikksentralen sør. Operatørene der må kunne takle enhver tenkelig situasjon som kan oppstå i tunnelen. De får hjelp av nærmere 200 kameraer som konstant overvåker tunnelen.

- Vi skal også ha en kjentmann opplæring for nødetatene, slik at de også skal bli best mulig forberedt. I begynnelsen av desember skal det også gjennomføres en stor brannøvelse i tunnelen, sier prosjektleder Trond Øygarden.

Lørdag 16. november arrangeres det åpen dag i tunnelen. Arrangementet starter klokka 10 og varer i fire timer. I løpet av denne tida vil det bli rulleskirenn og en stor konsert med flere aktører.
Artikkeltags