Bussene i Grenland er blant dem som sliter både med taggerproblemet og med generelt hærverk. Hvert år bruker Nettbuss Grenland over 100 000 kroner på å vaske og fjerne mest mulig av taggingen fra seter, stolrygger og på holdeplassene.

HOLDER LAV PROFIL

- Vask og hold kjeft, det er ingen vits i å hverken anmelde eller sette oppmerksomheten på det lenger, sier utviklingssjef i Nettbuss Grenland, Dag Holien.

Han mener det beste er å holde lav profil og ordne opp selv, fremfor å gjøre noe nummer ut av problemet.

- Det skjer ikke noe allikevel. Snarere er det slik at desto større oppmerksomhet tagging får, jo mer attraktivt blir det å tagge. Derfor holder vi lav profil og lever med problemet. Det er ikke noen optimal løsning, men hva skal vi gjøre?

Det er ikke bare bussene som tagges ned. Også leskur er yndede objekter for taggere.

- For ikke lenge siden ble det tatt i bruk noen leskur i glass som visstnok var umulige å tagge på, sier Holien.

- Da tok gjerningsmennende like godt og knuste skurene!

En trøst er at stadig flere leskur benyttes til reklame og dermed eies av dem som formidler reklamen. Da ligger også ansvaret for vedlikeholdet av skurene hos reklamefirmaene.

- Det vi ser er at disse firmaene er flinke til å vaske og ordne opp, sier Dag Holien

KRYSSER FINGRENE

Byggeleder Vidar Krogsrud i Statens Vegvesen er også bevisst på å holde en lav profil og ordne opp selv. I disse dager har etaten malt over en sentralt plassert vegg i Skien som har vært gjenstand for tagging gjentagende ganger.

- Jeg krysser fingrene for at den ikke skal bli tagget igjen nå rett etter at vi har malt over, sier Krogsrud til TA.

Han ønsker ikke å offentliggjøre hvor dette er for da er sjansen for at taggerne slår til svært mye større.

Folk TA har snakket med mener det beste er å male over eller vaske med en gang man oppdager taggingen. Da blir noe av poenget med det hele borte; rett og slett fordi ingen får vite om det.

TAGGET FOR 6. GANG

Natt til lørdag slo den samme taggeren til for sjette gang på hagemuren til eieren av en bolig i Øvre Hjellegate i Skien. Alle tilfellene er meldt til politiet, men ingenting er skjedd.

Det siste tilfellet av tagging i Øvre Hjellegate har den samme signaturen som er fremkommet på en rekke andre tagginger i Skien i den senere tiden.

Ansvaret for tagger-problemet ligger i politiets avdeling for forebyggende arbeid. Ingen av tjenestemenne i denne avdelingen var villige til å uttale seg om taggerproblemet og hva som gjøres fra politiets side da TA tok kontakt lørdag ettermiddag.