Gå til sidens hovedinnhold

Kronprinsparet ledet gruppearbeid i Lunde

Artikkelen er over 4 år gammel

LUNDE: Kronprinsparet besøkte onsdag Nome videregående skole i Telemark i forbindelse med UngInvest AIB.

Kronprinsparet ledet gruppearbeidet for 150 elever og 30 lærere når UngInvest AIB besøkte Nome videregående skole, avdeling Lunde.

Hensikten er å utveksle gode læringseksempler gjennom dialog og gruppearbeid. UngInvest AIB er et opplæringstilbud i regi av Buskerud fylkeskommune til elever som har falt ut av vanlig videregående opplæring.

Faller ut

1 av 3 faller ut av videregående opplæring

I dag er det en av tre elever som ikke gjennomfører videregående opplæring, og stadig flere ungdommer går rett inn i NAV-kø.

Se bildene fra kronprinsparets besøk

UngInvest AIB arbeider med å snu denne trenden ved blant annet å fokusere på den enkelte ungdoms styrker, bygge tillitsfulle relasjoner, og bidra til at hver enkelt ungdom får tatt i bruk sitt unike potensial. Skolen kan vise til økt gjennomføring, økte læringsresultater og ungdommer som blir aktive samfunnsborgere med jobb og gode liv.

Nome videregående skole er aktiv i arbeidet mot frafall.

UngInvest AIB besøker Nome videregående skole, avdeling Lunde, for å utveksle erfaringer og lære av hverandre sammen med elever, lærere, ledelse og politikere. Telemark fylke har fokus på bedre læring og økt gjennomføring i videregående opplæring. H.K.H. Kronprins Haakon og H.K.H. Kronprinsesse Mette-Marit deltar under besøket og leder gruppearbeidet.

– I Telemark arbeider vi målrettet for økt læringsutbytte og økt gjennomføring i videregående opplæring. Vår skole ønsker å samarbeide og lære av andre som har lyktes, og UngInvest AIB er en av dem som kan vise til flotte resultater med bruk av metodene innen «anerkjennende undersøkelser». Vi ser fram til en spennende og lærerik dag, sier rektor Terje Kristoffersen ved Nome videregående skole.

Bildeserie

Kronprinsparet i Lunde

 

UngInvest er «on tour» til Telemark og resten av landet

UngInvest AIB «on tour» startet tidligere i år en turné for å dele og lære metodikk, kompetanse og erfaringer med andre skoler og etater som jobber med barn og unge. På turneen løftes de gode læringshistoriene fram, suksessfaktorene finnes og granskes – og UngInvests tankesett og metodeverktøy når fram til enda flere.

– Vi er veldig glade for at Kronprinsparet vil være med oss til Nome og lede gruppearbeidet. Vi ønsker å bidra til å skape tryggere ungdommer i skolen, flere engasjerte lærere, mer trivsel, null mobbing og økte læringsresultater. Ungdommene må oppleve at det som skjer på skolen er relevant for livet de skal leve, sier leder av UngInvest AIB Ingebjørg Mæland.

Kronprinsparets fond støtter og samarbeider med UngInvest AIB.