Nå blir det enda flere ender

FLERE ENDER: 3000 ender vil kjempe om de gjeveste premiene i årets andeløp.

FLERE ENDER: 3000 ender vil kjempe om de gjeveste premiene i årets andeløp.

Artikkelen er over 1 år gammel

LUNDE: I år er det 3000 ender som kjemper om de gjeve premiene i årets andeløp, som kan feire et lite jubileum. – Vi har gått fra 2000 til 3000.

DEL

Det kan leder Inge Gregersen i Skade fotballgruppe fornøyd konstatere. Han håper på at det igjen blir 1500 pluss i oppmøte og en ny folkefest i Lunde sluse. Andeløpet blir arrangert for femte gang.

– Det blir et lite jubileum, ja.

25 000 til første and

Den som har den raskeste anda sikrer seg 25 000 kroner. Nummer to får 7000, og 3000 kroner vanker til tredjeplassen. Fjerde til tiendeplass gir 1000 kroner i premie.

Det drypper også penger til flere enn Skade fotball.

– I fjor solgte Nome Røde Kors tidlig ut alle loddene på Ulefoss, i år blir det enda flere røde ender, forteller Gregersen. De røde selges i Ulefoss, de gule i Lunde og de blå i Bø. Det skaper en ekstra rivalisering, og gir en ekstra dimensjon i løpet.

I år er også Skarphedin svømmegruppe med på salget.

– Det gir en splitt av inntektene, men da spres det på flere. Men det er bare bra, vi er avhengig av den hjelpen, ellers går det ikke konstaterer Gregersen.

Som en dugnad

Victoria & Henrik og YX Lunde er to andre viktige samarbeidspartnere.

– De selger billetter på dugnad, og jeg vet hvor mye jobb det er for dem innimellom butikksalget. Vi er helt avhengig av det, slår han fast.

Brannsjef Svein Ove Kaasa i Midt-Telemark brann- og redningstjeneste var onsdag i full gang med å legge lensene på plass.

– Det er mange som gjør en god jobb.

Det kommer også en overraskelse, ett andeinnslag.

Løpet starter 18.00 lørdag kveld.

– Men allerede to timer før er det god stemning på Lunde sluse, reklamerer Inge Gregersen.

Artikkeltags