Jan Erik (29) bor på Notodden sammen med samboeren Siv Beathe (35). Paret har ett barn sammen, og Jan Erik har i tillegg en sønn fra før.

I mange år har Jan Erik slitt økonomisk. Han skylder nesten 900.000 kroner, og går med flere tusen kroner i underskudd hver måned. I garasjen står flere ATV-er og en snøscooter. Biler har han eid så mange av at han har mistet tellingen. I tillegg bruker han mye penger på alt fra øretelefoner til modellfly, skriver Side2/Nettavisen.

På sykehus på grunn av stress

Nå håper Jan Erik at Luksusfellen-ekspertene Silje Sandmæl og Cecilie Lynum kan hjelpe ham med å rydde opp i økonomien. De lover å gjøre sitt beste, men det er likevel ikke gjelden som bekymrer ekspertene mest - det er Jan Eriks dårlige helse.

For en tid tilbake havnet Jan Erik på sykehus. Det de først trodde var blodpropp var egentlig et kraftig migreneanfall, forårsaket av langvarig stress.

- Det er gjelda jeg tenker på. Når du sitter og tenker på det dag ut og dag inn, så går det til slutt galt. Og det har det jo gjort, sier Jan Erik.

Helse som en 60-åring

Jan Erik jobber som maskinfører og tilbringer mye tid i bilen. Det resulterer i mye usunn bensinstasjonmat og energidrikker. I tillegg er Jan Erik avhengig av nesespray, og går gjennom to-tre flasker i uka.

Han er bare 29 år gammel, men fysiske tester viser at han har helse som en 60-åring.

- Du står med en fot i graven, Jan Erik. Du har høyt blodtrykk, du spiser dårlig. Hvor galt kan det bli? Du skal være så himla glad for at du har Siv Beathe her, som har stø kurs i riktig retning. Dette er veldig alvorlig, sier Lynum.

Luksusfellen går på TV3 i kveld.