Sørger over Løvenskiold

Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel

SKIEN: Herman Løvenskiold døde på Sykehuset Telemark i dag.

DEL

Det opplyser familien i en pressemelding. Herman Leopoldus Løvenskiold ble 73 år.

– Som en kjærlig far og mangeårig leder av familiebedriften vil han bli dypt savnet, skriver sønnen Leopold Axel Løvenskiold. Han ønsket ikke å si noe utover det i går. Bisettelsen skjer 23. juli i Gjerpen kirke.

Styreverv

Løvenskiold senior utdannet seg til siviløkonom i USA og var senere løytnant i Luftforsvaret. Han drev Fossum hovedgård i Skien, og forvaltet over 330 000 dekar skogeiendom og en rekke dammer og kraftstasjoner.

Herman Løvenskiold har hatt styreverv i blant annet Borgestad rederi, Langfelds rederi, Telemark wood company, Norskog, Løvenskiold-Vækerø og Forindeco. Han har vært politisk engasjert som formann i Skien Unge Høyre og Telemark Unge Høyre. Han var styremedlem i Telemark Høyre i 18 år, og var medlem av Høyres finanskomité.

Vennekretsen sørger

Det var en trist melding leder Jan Terje Olsen mottok i dag.

– Ved Herman Løvenskiolds bortgang går våre tanker til Borghild Løvenskiold og den nærmeste familien. De har mistet en kjær ektemann, far og bestefar.

Men tapet er merkbart for flere.

– Det er en stor vennekrets som sørger, og i Høyre i Skien og Telemark føler vi også stor sorg over en venn og støttespiller som nå er borte, sier Olsen.

Han betydde mye for partiet.

– Han hadde et livslangt engasjement for samfunnet. Han hørte til i Høyre i hele sitt liv. Han bidro i mange år som tillitsvalgt, og i de senere år som en klok mann som alltid ga gode råd og god støtte. Vi takker ham for en livslang innsats og lyser fred over hans minne, avslutter partilederen i Skien Høyre.

Åpnet opp for alle

Ordfører Hedda Foss Five (Ap) setter pris på åpenheten de siste tiårene.

– Herman Løvenskiold åpnet opp for befolkningen i Skien og Grenland. Han gjorde både godset og området rundt tilgjengelig for folk flest. Det var noe nytt. Han tror jeg mange vil betegne som en moderne og vennligsinnet godseier.

Artikkeltags