- Vi har i dag sendt mannskaper fra hjelpekorpset til å bistå i søk etter savnet mann i Aust-Agder, opplyser Skien Røde kors på twitter ved 20-tiden mandag kveld.

- Vi har fire mann på plass i Gjerstad for å drive søk til fots ute i leteområdet, forteller operativ leder i Skien Røde kors, Håkon Andersen til TA.

Mannskapene fra Skien vil sammen med de andre letemannskapene søke etter den savnede frem til mørkets frembrudd mandag kveld. Søket skal etter planen taes opp igjen tirsdag morgen.

- Vi vurderer løpende og det kan bli aktuelt å sende ned flere søkemannskaper fra oss de nærmeste dagene, forteller Andersen videre.

Letemannskapene har fortsatt tro på at man vil 93-åringen som har vært savnet siden lørdag i live.

OVER 60 PERSONER SØKER

 Letingen etter den savnede 93 år gamle mannen ble gjenopptatt med full styrke mandag morgen.

- Vi har om lag 45 personer fra heimevernet og 20 personer fra Røde Kors, i tillegg til politihunder og Norske Redningshunder som jobber i området, sier operasjonsleder Ingrid Mæhre i Agder politidistrikt til Fædrelandsvennen mandag.

Mannen, som er fra stedet, ble sist sett lørdag klokka 11 da han skulle ut på bærtur i et populært turområde. Leteområdet er svært ulendt og vil nå bli finkjemmet.

- Politihelikopteret vil bistå i letingen. Hvis søket i området er resultatløst, vil vi vurdere å utvide området, opplyser Mæhre som leder aksjonen. De vil fortsette å søke så lenge det er lyst.

93-åringen la ut på tur i skogen i innlandskommunen i Aust-Agder i 11-tiden lørdag formiddag. Han ble meldt savnet til politiet seks timer senere. Mannens bil er funnet.

>