Støtter hijabforbud i barneskolen

Artikkelen er over 4 år gammel

SKIEN: Medlem av justiskomiteen på Stortinget, Lene Vågslid (Ap), vil nå ha hijabforbud i barneskolen.

DEL

Stortingsrepresentanten fra Telemark støtter dermed Ap-nestleder Hadia Tadjik og hennes utspill om hijabforbud i barneskolen. Tajik, som også er muslim, røpet torsdag i et intervju med Aftenposten at hun er tilhenger av et slikt forbud.

- Ja, fordi det er en seksualisering av unger, sier Tajik om bruk av hijab på barn.

Fredag gikk stortingsrepresentant Lene Vågslid ut med støtte til Tajik i sosiale medier.

- Når debatten først er reist, vil jeg signalisere at jeg er enig med vår nestleder og leder i justiskomiteen. Jeg mener det er en uting med seksualisering av barn i vårt samfunn. Det er uheldig enten det gjelder å putte hijab på syvåringer eller iføre barn g-string-truser. Dette er ikke plagg for barn, sier Vågslid til TA.

Hun fortsetter:

- Etter hva jeg har skjønt, står det ingenting i Koranen om at barn skal tildekkes. Dette gjelder mer for kvinner. 

- Er hijabbruk et problem i skolen? 

- Ja, det er et økende problem. Jeg jobber mye med barns rettssikkerhet og barns rettigheter i justiskomiteen. Barns rett til en fri barndom skal stå sterkt i Norge. Hvis små jenter skal tildekkes for ikke å tiltrekke det motsatte kjønn, da er vi på ville veier. Sånn kan vi ikke ha det.

- Du sitter i justiskomiteen: Hvordan skal et slikt forbud innføres?

- Jeg har ikke tenkt gjennom alle detaljer ennå. Men dette er en problemstilling mange rektorer må håndtere i dag. Kanskje det beste ville være en mulighet for å innføre et hijabforbud lokalt, på den enkelte skole, sier Vågslid.   

Hun understreker at Ap tidligere kun har vedtatt forbud mot bruk av religiøse hodeplagg for politi, påtalemakt og dommere. Men nå vil hun ta initiativ til å reise debatten om hijabforbud i barneskolen, i Telemark Ap.

- Det er årsmøte i mars, og jeg vil at fylkespartiet tar denne debatten nå. Det samme bør de andre fylkespartiene gjøre. Jeg tror det er mange i partiet som er enig i et slikt forbud, sier Vågslid.

Artikkeltags