- Ja, her går det i både Karate Kid og Hjemme Alene 1,2,3,4 og 5, forteller Barth Aarstad fra hjemmekontoret i Bergsbygda.

I hele romjula er porsgrunnsjenta fortellerstemmen på kanalen Viasat 4. Tekstene skriver hun og leser inn i sitt eget hjemmestudio. Til sammen har hun skrevet over 140 forskjellige lydsnutter som skal gå på TV i dagene fremover.

MANNEKANAL

- Dette er jo en typisk mannekanal, men i jula sender de mange koselige filmer, sier Barth Aarstad.

I sju år var Lena stemmen på TV3. Da jobbet hun i London og studioklippene gikk direkte.

Nå sendes lydfilene over fra Porsgrunn til en datamaskin i London før alt sendes tilbake som tv-sendinger til Norge. Det er ingen mellomledd, så det er nesten så sendingene blir sendt "llive" fra Bergsbygda.

EGET STUDIO

- Jeg leser inn en del reklamer og dubber filmer. Derfor har jeg investert i et hjemmestudio, forteller hun. Etter at Lena fortalte dette til Viasat gikk det ikke lang tid før de ringte.

- Rett før jul ringte de og spurte om jeg kunne ta hele romjula og nyttår på Viasat 4 og da var det bare å trå til, ler hun.

Mesteparten av lydklippene er allerede spilt inn, men hun sender dem over til London i bolker.

- Jeg prøver å være litt i forkant slik at jeg slipper å kaste ut mann og barn fordi jeg skal introdusere Hjemme Alene 5, avslutter stemmen fra Bergsbygda.