Gå til sidens hovedinnhold

Lei av politikernes kamp for Lykkeliten

Artikkelen er over 13 år gammel

Foretakstillitvalgt for Fellesorganisasjonen ved Sykehuset Telemark er grundig lei av telemarksbenkens kamp for Lykkeliten. Han mener de bare vil styrke sine egne posisjoner.

Svein Torgeir Dale representerer 70 ansatte ved Sykehuset Telemark, men mener at han formidler en mening som veldig mange ved ST har.

FOR MYE FØLELSER

- Jeg reagerer når stortingsrepresentantene fra Telemark går ut og forsvarer noe de vet har så mange andre sider. Dette er et eksempel på at de ønsker en emosjonell krig rundt nedleggelsen av Lykkeliten fremfor en helsepolitisk krig, sier Dale.

Han mener at alle forstår at endringer må til for å dekke opp for etterspørselen i helse- Norge.

REDDER EGET SKINN

- Når politikerne kjører kampen for Lykkeliten på Rjukan, er det ikke utfra et realistisk og faglig motiv, men for å redde sitt eget skinn foran valget neste år.

- Telemarksbenken er mer opptatt av posisjonering for sin egen del, hevder Dale, som er tillitsvalgt for sosionomer, barnevernspedagoger og vernepleiere ved ST.

Han mener at helsevesenet i Norge er et av verdens beste og at lista er lagt høyt.

- Alt som har med helse å gjøre, styres mye av følelser. Spesielt i saken om føden på Rjukan.

KREVER ÆRLIGHET

- Hva er ditt råd til politikerne?

- Vær ærlig og se på realitetene i problematikken. Dette handler om et nasjonalt helsevesen og hvordan vi skal organisere for å komme etterspørselsveksten i møte. En bastant, emosjonell krig er lite troverdig, mener Svein Torgeir Dale.