Forsøkte å smugle inn familiemedlem med danskebåten

Artikkelen er over 3 år gammel

LARVIK: To brødre bosatt i Grenland forsøkte å smugle et familiemedlem inn i Norge fra Danmark via MS «Superspeed2». Men på fergekaia i Larvik ble de avslørt.

DEL

De to brødrene av utenlandsk opprinnelse forsøkte å smugle den enes sønn inn i Norge den 16. februar i år, da MS «Superspeed2» ankom Larvik fra Hirtshals i Danmark. Brødrene og en annen sønn kjørte i land i bilen, mens sønnen/nevøen som de ville smugle inn i Norge, forsøkte å gå i land blant de andre passasjerene som gikk i land til fots.

Tilsto på stedet

Det hele ble imidlertid oppdaget og de tilsto smuglingsforsøket på stedet. De to brødrene måtte nylig reise fra Grenland til Larvik tingrett, hvor de begge erkjente straffskyld i saken.

Slipper å sone i fengsel

Brødrene tilsto at de visste at den enes sønn, som altså er den andres nevø, verken hadde gyldige reisedokumenter, penger eller innreiserett til Norge.

Dommerfullmektig Alexander Daae og meddommerne Liv Trine Ljøterud og Terje Ørbeck ved Larvik tingrett mener at de to brødrene er like skyldige i forhold til lovbruddet. I formildende retning har retten vektlagt at de to tiltalte brødrene erkjente forholdet allerede da de ble stoppet på grensa, samt at personen de smuglet inn tidligere hadde hatt en innreiserett til Norge, noe han da ikke benyttet seg av.

Begge er dømt til 30 dagers betinga fengsel med ei prøvetid på to år, samt idømt en bot på 20 000 kroner hver. På grunn av tilståelsen og begrenset økonomi, så slipper de saksomkostninger.

Artikkeltags