Det bekrefter Vestfold politidistrikt overfor Østlands-Posten tirsdag formiddag.

Mannen var bosatt i Tvedalen i Larvik, men var opprinnelig fra Langesund.

64-åringen døde torsdag kveld på Ullevål sykehus i Oslo.

- Tragisk ulykke

– Dødsfallet betegnes som en tragisk ulykke, og det er ikke mistanke om at det har skjedd noe kriminelt, sier krimsjef i Vestfold politidistrikt, Knut Vidar Vitterstø.

Vittersø sier at det var flere vitner til den tragiske hendelsen som skjedde i Stavern havn litt etter klokken åtte torsdag morgen.

64-åringen hadde overnattet i den tidligere fiskebåten sammen med en kamerat, og de to skulle legge fra land da 64-åringen falt i vannet.

Båten drev da utover mot Stavernsøya, og mannen holdt seg en stund fast i baugen på båten. Han måtte imidlertid slippe taket etter kort tid, og forsøkte å svømme mot land.

Et vitne, som så hendelsen, kastet seg umiddelbart i vannet, og holdt mannen i overflaten til redningsskøyta Stormbull kom til stedet og fikk de to om bord.

Fløyet til Ullevål

Mannen fikk livreddende behandling om bord på redningsskøyta, før et Sea King redningshelikopter kom til stedet og fløy mannen til Ullevål universitetssykehus i Oslo.

Torsdag ettermiddag betegnet sykehuset mannens tilstand som livstruende, og torsdag kveld døde altså mannen.

Siktet for promillekjøring

Knut Vidar Vittersø forteller at kameraten til mannen vil bli siktet for kjøring av båt i beruset tilstand, men at dette ikke har noe med den tragiske ulykken å gjøre.

– Mannen hadde imidlertid over 1 i promille torsdag morgen, og vil bli siktet, forteller Vittersø.