Gå til sidens hovedinnhold

Derfor seilte Superspeed inne i fjorden tirsdag kveld

Artikkelen er over 3 år gammel

Det kunne nesten virke som om Color Lines Superspeed 2 hadde startet med fjordcruise i Larviksfjorden tirsdag kveld. Forklaringen var imidlertid en helt annen.

– Skipet er rett og slett hyret inn som kulisse i Wisting-serien som om dagen spilles inn i Larvik, fortalte Helge Otto Mathisen, som er konserndirektør for kommunikasjon og samfunnskontakt i Color Line.

– Det ble filmet også tidligere i dag, men produsenten av filmen ønsket også å filme skipet i det lyset vi har kveld, fortalte Mathisen.

Dermed måtte Superspeed 2 ta flere runder helt innerst i Larviksfjorden, og var litt av et skue der den passerte, kun noen få meter utenfor Fritzøe Brygge.

Over hele byen

I disse dager spilles det inn dramaserie basert på Jørn Lier Horsts romaner «Hulemannen» og «Jakthundene» i Larvik.

Fredag var det innspillinger til serien på Farris Bad, i Romberggata og i Prinsegata.

I dag altså i eller ved Larviksfjorden, med Superspeed som kulisse.

Totalbudsjett på 110 mill.

Første sesong av dramaserien «Wisting» baseres altså på bøkene «Hulemannen» og «Jakthundene», og serien er en av de største dramasatsingene i Norge noensinne med et totalbudsjett på over 110 millioner kroner. Hovedrollen som William Wisting har skuespilleren Sven Nordin.

Første sesong av «Wisting» skal sendes på TV3 Norge og Viaplay.

I dramaserien om Wisting er barna blitt voksne og kona har gått bort, mens julefeiringen trues av norgeshistoriens største seriemordersak.

Samtidig begynner datterens reportasje om en ensom avdød nabo å krysse politietterforskningen.

Suksess

Wisting-bøkene har blitt oversatt til tretti språk med de prisvinnende «Jakthundene» og «Hulemannen» i spissen. Den kommende dramaserien har også et internasjonalt potensial – Wisting har allerede blitt solgt til Tyskland.

Serien produseres av Cinenord Drama AS med produsentene Silje Hopland Eik og Terez Hollo-Klausen, samt Good Company Films med produsenten Anni Faurbye Fernandez. Katarina Launing og Trygve Allister Diesen er regissører og serieskapere er Kathrine Valen Zeiner og Trygve Allister Diesen.